Jó társasjátékok 2-4 éves gyerekeknek?
Azért a 2-4 elég tág, de 3 éves kortól ezek biztos játszhatók, legalábbis nálunk ezek mennek (kb 3 éves kortól, most 4,5 éves a kiscsaj)
- Maszat és a plüssök (kooperatív)
- Pitypang és Lili: Kutyatár (ez kátyajáték 3 vagy 4 különböző játéktípussal: memória, fekete péter, guess who), Segíts a kutyusoknak és a Gondos gazdi (ez utóbbi már gyakorlottabb társasjátékosnak, kicsit összetettebb gondolkodást igényel)
- Boribon autózik és a Nagy szamócavadászat
- Csigafutam (ez már kisebbeknek is jó, de a 4 évesem is szereti még, pedig kőegyszerű) - btw a Keller&Mayernek több, ennek a korosztálynak való társasa van
- Lotti Karotti
- Bori számol (ez akkor jó, ha már (fel)ismeri a számokat, de mi nagyon szeretjük
- Haba Gyümölcsöskert (ez is mehet előbb is, ha már felismeri a színeket és tud szabályokat követni - nem egymás elleni játék, ez is fontos!) - megjegyzendő itt is, hogy a Habanak is sokféle, ilyen korúaknak való játékuk van.
- Magyar kártyával: papucs nevű játék (ezt a nagypapájától tanulta, vele is játssza legtöbbet)
-Djeco Little ... (accossiation, cooporation, action stb) - ezt és fél éves kortól ajánlja
Kislányom ennyi idősen szerette a memóriakártyákat, a Ki nevet a végént (ezt 3-4 évesen inkább).
Van egy egyszerűbb magyarkártya játék, amit már meg tudott 2-3 évesen is tanulni, nem tudom felétek mi a neve, nálunk "körbesz@r"-nak hívják :)
Pöttyös kutyák nevű kártyás számolót is szerette.
A dobble-ben, uno-ban, dominóban most kezd ügyesebb lenni 5 évesen, de már 3 évesen próbálkoztunk vele.
Nem minden gyereket érdekel ennyi idősen a társas.
De ha vevő rá, akkor a csigafutam nagyon jò, amit már ajanlottak.
Orchard toys-nak a tàrsasai közül pl. Dotty Dinosaurs már jó 3 éves kortól.
7, a társasozást is tanulni kell.
Ugyanolyan befektetett munka, mint az olvasóvá nevelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!