Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem lehet letenni egy 1...

Miért nem lehet letenni egy 1 évest 5 percre a földre?

Figyelt kérdés
Most lett 1 éves, de még mindig nem lehet 5 percre letenni. Napjában 1-2x megfeletkezik magáról, és körbemássza a házat, autózik, játszik a nővérével 5 percet, de olyat, hogy én elmegyek fürdeni, felvágok egy hagymát, csinálok reggelit a nagylányomnak, ilyet nem lehet megcsinálni ordítás nélkül. Etetni is csak az ölemben tudom, ha beteszem egy etetőszékbe, akkor hátravágja a fejét és üvölt. Leszakad a karom, elegem van az üvöltésből, és hogy állandóan b@sztat valamelyik gyerek. Ráadásul még mindig rengeteget szopizik, ha evett normálisan, akkor is igényli a szopizást utána. Éjszaka is még 5x kel. A nagylányom sem volt piskóta babaként, de ő legalább csöndben volt 5 percig, ha adtam neki egy fakanalat, aztán játszottam vele kicsit, megint letettem 5 percre, és így tudtam haladni. De a fiammal nagyon küszködök, és már nem annyira pici, kezdek türelmetlen lenni. Mikor lesz jobb a helyzet ilyen bújós babával?
szept. 11. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez megnyugtat, az én fiam is ilyen volt. Egészen addig tartott, amíg el nem kezdett járni. Nálunk ez jó sokára, 18 hónapos korára történt meg. Egyébként teljesen ugyanez volt. Nekem a védőnő erre annyit mondott, hogy szeparációs szorongás... Hát nem tudom, a lányommal nem volt ilyen gond.
szept. 11. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Mi egyébként voltunk neurolósnál is. Szerencsére semmi baja nincs, csak extrán érzékeny. Ajánlotta az eskimo kids halolajat. Nem tudom, hogy az segítet-e, de tényleg kevésbé hisztis, mióta adom neki
szept. 11. 15:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Tényleg, a járás még hátha segít. Az enyém már kapaszkodva jár, meg is áll pár másodpercig, de egyedül még nem. Lehet, hogy a szeparációs szorongás is ront rajta, és azért borultam most ki, de ő már a kórházban is olyan volt, hogy csak bőrkontaktusban volt hajlandó aludni. Kipróbálom a halolajat, köszönöm, én is szedek, szívesen adnék nekik is, ha megenné. :)
szept. 11. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ohh az en fiam is hasonlo, 16 honapos. Lehet ezekben a fiukban valami, mert ocsem is ilyen volt (sok a korkulonbseg, ezert emlekszem 😅), de unokatesom lanyai meg tok jol elvoltak mindig is :DD

Amugy en adok neki halolajat, hat, ezen nem segit nalunk. Az alvason se. Mindegy, kapja, allitolag rosszat nem tesz, max a penztarcam banja, de ez van. O amugy ugy issza meg, hogy felespoharba toltom neki es eloszor en “kostolom” meg, aztan o. :D

Viszont mar jobb a helyzet, mint pl 1 eves koraban, szoval nagyon lassan, de haladunk. De azert meg mindig sokat cipelteti magat, hiaba jar mar, nincs nagyon el egyedul.

szept. 11. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Addig nem bírtam letenni a kisfiam, amíg nem tanult meg önállóan járni. Üvöltött, ordított. Ha felvettem, megnyugtattam, leraktam, megint üvöltött... Üvöltött az autóban is, babakocsiban is, hordozóban is, csak kézben nem. Rengeteget sírtam vele együtt.
szept. 11. 18:40
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Ez nem semmi. Sajnálom.

Nem is hallottam még ilyet.

Esetleg tréninzegd picit, hogy lerakod, de mellé is ülsz! akkor mit reagál. Tehát, ne azt lássa, hogy anya leteszi- ő a földön, te meg állva mész ide-oda. Hanem, hogy lássa, te letetted, de nem is mész sehova..és utána lehet növelni a távolságot lassan.

szept. 11. 19:28
 7/9 A kérdező kommentje:

Uhh #4, akkor még megpróbálok türelmes lenni. :D Nagyon cuki amúgy, hogy ilyen anyás, lehet, hogy tényleg azért bújósabb, mert fiú, de vannak napok, amikor azért tudnék levegőt venni anélkül is, hogy össze lenne nyomva az arcunk.

#6 Még azt sem viseli el, hogy megetessem. Úgy eszik, hogy ül közben az ölemben, mert ha beteszem az etetőszékbe, és vele együtt eszem, tőle 25 centire, arra úgy reagál, mintha esőben kicsaptam volna az utcára, hogy isten veled.

szept. 11. 23:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Másfél éves lányom közel egy éve van matrica üzemmódba. Menni már megy, de akkor is mennem kell vele vagy legalább mögötte. Sokat nem tudok tenni vele,ő ilyen. Majd önállósodik idővel.
szept. 14. 04:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Nálunk is egyre rosszabb a helyzet. Úgy bújik meg dörgölőzik, mint egy kismacska. Amikor csak lehetősége van, hozzámnyomja az arcát, csorog át a nyála az én számba. :D Próbálom szeretgetni amennyit tudom, néha jobban viselem, néha rosszabbul. De akkor türelmes leszek, ha még hónapokig fog tartani.
okt. 2. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!