Miért csinálja velem ezt a lányom?
van egy jövőhónapban 3 éves lányom.
Alapból többemberes volt mindig is. Vagy mi s jó szó erre.
Novemberben elkezdte a bölcsit, április óta ovis. Tök jó hatással volt/van rá.
Kb 2 hónapja viszont elkezdte: oviban, most nyáriszünetben a mamánál egész nap tök ügyesen elvan. Odaér, a cumit leteszi az asztalra, egész nap nagyon jól elvan. Se egy hiszti, semmi. Délbe leteszik aludni, 10percen belül alszik.
Viszont ahogy odaértem érte az oviba, most a mamához, abban a percben elkezd hisztizni, cumi be a szájába. Ez megy egész estig. Cumival hiszti.
Ha esetleg délután megyünk valahova, ott is tök szépen elvan. De ahogy úgymond én vagyok vele a központban, nekem ordít, sír, cipelteti magát. Velem nem hajlandó pl sétálni sem. Ordít, vegyem fel, cipeljem. Ha nem teszem, földhözvágja magát vagy addig ordít míg meg nem teszem.
Már annyira belefáradtam, hogy nekem csak a hiszi meg a szenvedés jut....
Próbáltam, hogy "nem veszem észre" ha hisztizik. Ő kitartóbb mint én.
Próbáltam már szépen, szeretgetve. Figyelmet elterelni. Multkor már utánoztam (egy itt olvasott válaszon felbuzdulva).
De egyre nehezebben viselem. Már meghallom hogy kezdi a hisztit, plafonon vagyok. Itthin az altatás minimum 1 óra.
És mondom, apával, mamával, oviba sehol nem csinálja ezt, csak velem.
Miert cumizik meg egy 3 eves ? Max. egy eves korig ajanlott.
Masreszt, neked csinalja a fesztivalt, gondolom megengeded, azert.
Mondjuk a cumibol is latszik, hogy az van, amit o akar.
Én is úgy tudom mint a kettes.
Igaz mégcsak egy éves lehetett plusz pár hónap. Elmentem huszonpár percre, majd mikor hazaértem a kádban volt az apjával, amikor meglátott egyből elkezdett sírni. Vagy éhes volt vagy aludni akart már nem tudom, de a lényeg az hogy nekem jelezte.
A hàrmast,nègyest igazolom,én ezt konduktortól hallottam és a fiúnk hozzá járt,most lesz 5 éves ezeket már elhagyta amiket írsz , hasonlókat nem pont ilyet.
Bennünk bízik a legjobban
Azért neked müsorozik Mert engeded AZ ovodában nem lehet hisztizni Mert nem veszik észre megvárják hogy le nyugodna.
Ingnoráld ha hisztizik egyik füleden be másikon ki.
Ha hisztizett lányom Volt hogy haza vittem letettem azt hagytam hagyd hiztizen 5 perc mulva megjelent semmit baja nem Volt.
Teljesen normális. Elfáradnak délutánra az alkalmazkodásban.
Hogy most a cumi vagy épp mi a neuralgikus pont, az részletkérdés.
Azt kellene neki megtanitanod, hogy a sírás helyett, mondja el mi a baja, mi történt vele, mit érez. Egy pszichológus tanácsolta nekem, és szerintem igaza van, hogy akkor jár legjobban a szülő, és a gyerek is érzelmileg, ha erre elkezdjük rászoktatni őket. Az elején piszok nehéz.
Figyelmet követel, nyugodt türelmes hangon, fel kell állítani, leültetni, megölelni, hogy te itt vagy, hallgatod a problémáját, a sírás nem érted, ezért fogalmazza meg mi bántja. Próbálja meg egy skálán elhelyezés a problémát, kicsi, közepes vagy nagy probléma neki ez. Miért, érez így. Meg lehet oldani azonnal, gondolkodjatok a megoldáson még közösen. Ajánlj fel neki ilyenkor opciókat, általában jobban elfogadják, ha ők választhatnak.
A folyamatot azt tanácsolták úgy érdemes elkezdeni, hogy NEM egy hiszti alatt, hanem amikor nyugodt. Én üzeneteket fogalmazol meg neki, úgy érzed mostanában / szerinted ő egy okos kisgyerek, ezért téged elszomorít ez a viselkedés, rád számíthat, ha szomorú, de úgy nem tudsz segíteni, ha hisztizik, a megoldást, ezért közösen keressetek meg. Érdemes ezekről a hisztikről először utólag beszélni, amikor már megnyugszik, megkérdezni, hogy érzi magát, mit gondol miért volt ez, mekkora problémának tartja, hogy lehetne megoldani, hogy máskor ne legyen ilyen. Aztán, ezt már a hisztik alatt is elő lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!