Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez így normális,...

Szerintetek ez így normális, hogy így reagál le az anyuka egy hisztit?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Barátnőm kisfia 4 éves, voltunk ma náluk az én kisfiammal igaz a kisfiam még csak 4 hónapos, nemtudom én hogy fogok majd hisztire reagálni, de sztem ez így nem jó ahogy a bnőm csinálta.

Meg tiltott egy dolgot a kisfiának, és ezért a kisfiú elkezdte az anyukát ütni, bele kapaszkodott a nadragjaba húzta volna le. Elkezdte rúgdosni a lábát, közbe ordított, sírt.

Majd anyuka rá kiabált mondta neki csúnyán hogy fejezd ezt be nem szabad.

Aztán csak csinálta, anyuka rá csapott egy jót a fenekére, majd bevitte a szobába, meg fogta erősebben a karját, és mondta maradj ott a szobába, csak akk gyere ki ha már befejezted. Nyilván azonnal kirontott a szobából a kisfiú és újra ment és rúgdosta ütötte az anyját.

Na mostmar az anyuka is kiabált jó hangosan, majd elverte a kisfiú kezét és adott neki 2 pofont.

Ígyse nagyon hagyta abba a gyerek, de utána már nem foglalkozott vele, le ült hozam beszélgetni

Majd kis. Idő múlva jött a kisfiú elkezdte simogatni az anyját és mosolyogni rá.

Aztán megbeszélték és mindenki le nyugodott.

Kell ennyire ordibálni illetve rá ütni a gyerekre?

Nem lesz ebből baja a gyereknek ha felnőtt lesz? Lelkileg?

aug. 6. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Nem nem normális. Gyereket ütni bántalmazás. Az ordiblálás sem nkrmális. Ha ennyire tróger az anya, mikor van közönsèg, vajon hogy bànhat a gyerekkel nègyszemközt?!?
aug. 6. 21:36
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Nem, nem normális.

De majd ha a te idegeidet is kicsinálja a dackorszak, na majd akkor emlékezz vissza erre.

aug. 6. 21:42
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Nem normális, de van amikor kiveri a gyerek a biztosítékot. Sosem ütöttem meg, ma viszont rápaskoltam a fenekére, (nem erősen, csak úgy, ahogy szoktam, amikor altatom őt) mert megharapta az öccsét. Be zártam a szobába is, és elmondtam neki, hogy nagyon haragszom most rá. 1 perc után kiengedtem, megvígasztaltam, és elmagyaráztam neki, hogy nem szabad harapni. Nekem ettől is olyan bűntudatom lett, de nagyon mérges voltam, elborult az agyam. Legközelebb még ilyet sem fogok csinálni.
aug. 6. 21:47
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Régen is kaptunk a fenekünkre ha annyira nem bírtak velünk mint a barátnőd. Gondolom nem agyba főbe verte.

Semmilyen lelki betegsége nem lesz ennyitől. A bántalmazás más téma ha komolyan megverik a gyereket. Ez nem az.

Szerintem az nagyobb kárt okoz hosszú távon mikor a gyerek egy hülyét csinál a szülőből. Mikor az szép szóval kérleli a hisztis gyerekét aki nagyívben leszarja mit mond az anyja. Anyuka meg utána még bocsánatot is kér. Mit gondolsz mi lesz az így nevelt gyerekekből? Egy igazi zsarnok.

aug. 6. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Én megértem ha valakinek elborult az agya egy idő után, kicsúszik egy két kiabálás vagy egy-egy határozottabb mozdulat a gyerek felé de a csapkodással valahogy egyáltalán nem tudok azonosulni. Ha csak az első kettőt írtad volna nekem oké lenne, ha nem rendszeres, de az utolsó leírt cselekedetét túlzásnak tartom.

Elég lett volna távol tartani a gyereket.

aug. 6. 22:46
 6/8 anonim ***** válasza:
43%

Nem ideális megoldás, de szerintem gyakori, mert nem minden szülőnek vannak kötélből az idegei. A helyes reakció, ha a tied abból van:

(1) nyugodt maradsz

(2) megállapítod, hogy tényleg ki van borulva a gyerek vagy csak manipulálni próbál, ehhez megpróbálsz vele tárgyalni, ha lehet, akkor manipulál, ha nem nyugszik meg varázsütésre, akkor tényleg ki van borulva

(3) nyugodt maradsz továbbra is és nyugodt hangon beszélsz hozzá, pl. "látom hogy ki vagy borulva, itt maradok veled amíg megnyugszol"

(4) nyugodt maradsz és vele maradsz amíg megnyugszik

Nyilván ez nem mindig valósítható meg, és alkalmazni kell a helyzetre. És eleve nem mindenki tud nyugodt maradni. Ha elváláskor borul ki, akkor nem neked kell vele maradni, hanem az nyugtatja meg aki vigyáz rá. Vagy pl. az én fiam a hajmosáson borult ki (mindig ez van, utálja ha vizes lesz de néha muszáj), ugyanúgy megmostam a haját de közben nyugodtan beszéltem hozzá.

aug. 6. 23:31
 7/8 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon kell a nyugodtnak maradás, amikor üt/rúg téged, esetleg harap.

Néhány gyerek lassabb felfogású és nem érzékel erőfölényt. Megütni ne üsd, de szorítsd meg a karját, és ültesd le a földre/tartsd ott, vagy vidd be a szobájába. Az se baj, ha kiabálsz, és mondod hogy nagyon nagyon mérges vagy, ezt nem lehet.

Majd lecseng. Többfajta temperamentumú gyerek van, van amelyik 10x jön ki úgy rugdos/üt. Az enyém nehéz gyerek volt, harapott/marcangolt is.

Rányomtam magamra a fejét mikor harapott, nem kapott levegőt, elengedett.. védőnői tipp volt, még a szoptatáshoz, hogy a mellbimbóról ne lefelé húzzam, mikor harap, mert leszakad.. később is bevált.

Vannak, akik nem értenek másból, meg kell mutatni az erőfölényt(is, a kedvességen és megértésen túl). Minden jóérzésű embernek lelkiismeretfurdalasa van utána.

Megnèzném a nyugodtan ülő anyukát, akinek a 4 évese őt, vagy a tárgyakat bàntja a lakásban, esetleg önmagát harapja az ideggorcstől, annyira dühös.

aug. 7. 06:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan túlzásba esett anyuka, de amikor egynap 20-szor dacos hiszti a műsor, akkor ember legyen a talpán, aki mindig higgadt tud maradni... Kívánom, hogy sose tapasztald meg!

Nekem alapvetően az a tapasztalatom, hogyha a gyerekem kiakad és erre én kiakadással válaszolok, az csak olaj a tűzre. Ettől függetlenül nincsenek kötélből az idegeim, van hogy nálam is elszakad màr a cérna. Nem ütöm meg és zárom be, de ordítani biza szoktam... Akkor is, ha már amint nyitom a számat tudom, hogy erre csak mégnagyobb ordítás lesz a válasz. Előbb nekem kell megnyugodnom, utána talán a gyerek is megfog.

aug. 7. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!