Hogyan kerüljek hozzá közelebb újra?
Nagyfiam 6 éves. Fél éve született meg a kistesó.
Érzem, hogy háttérben érzi magát a nagy, pedig igyekszünk minden figyelmet megadni neki.
Én is megyek vele külön programokra, a férjem is.
Eddig sosem volt ilyen gond, most van, hogy nem lát pl egy rendezvényen és panikol, sír.. Autóban ha egy pillanatra kiszállok pl kaput becsukni, nyitva kell hagyni neki az ajtót, mert fél, hogy ott hagyjuk :(
Soha, sehol nem hagytuk ott.. Neki is mindig elmondom, hogy itt és itt vagyok.
Hogyan tudnánk segíteni neki?
Ugyanez van az én hatéves fiammal is, pedig nincs kistesója. Egy ideje folyton velem akar lenni, velem alszik, nem akar sehova menni ahol én nem vagyok ott.
Vannak nagyobb testvérei, velük is volt ilyen, aztán kinőtték.
Nálunk hagyom, hogy annyit legyen velem amennyit igényel. Vele alszom, fogom a kezét ha megyünk valahova... Kettesben is csinálunk programot, elmegyünk valahova, kártyázunk, mesét írunk, szinezünk... Majd elmúlik nála is ez a korszak 🥰
Sajnos sokszor elveszítem a türelmem, mert a fiam nagyon feszegeti a határokat.
Sokszor kiabálok.
Tudom, nem kellene.
Sőt egyszer a fejére koppintottam, amit nagyon nagyon bánok utólag. Bocsánatot kértem tőle és megbeszéltük.
Amikor a pici született, hogy tortent? A gyerek tudta, hogy anyu most bemegy a kórházba, vagy teszem azt éjjel felébredt és a nagymama volt mellette anuy helyett?
Amúgy meg kapd össze magad, legyen hozzá türelmed, ne kiabálj vele, mert mindemellé ügyesen felépítesz egy jó kis testvér féltékenységet is
Nem vagy szaranya attól, hogy türelmetlen vagy. Ott egy kisbaba, aki teljes embert kíván. A hatévestől meg igenis reális elvárás részedről, hogy tegyen meg dolgokat vagy foglalja el magát vagy ne lógjon mindig rajtad. De neki meg most ilyenje van, úgyhogy nem nagyon tudsz mást csinálni mint hogy hagyod, hogy veled legyen amennyit igényel. De! Nem mehet át gyerekzsarnokságba a dolog. Nem vagy az alárendeltje vagy a szolgája. Feszegeti a határokat és ha nincs korlát a részedről ami biztonságban tartja, akkor szörnyű lesz a kamaszkor. Mielőtt valaki betámad, nem általánosítok, csak a saját és a környezetem példája ez.
A testvérféltékenység nem attól fog kialakulni, hogy kiabálsz vagy rácsapsz a gyerekre.
Egyébként oviba jár még vagy sulit kezd? Mert ha intézményt vált, akkor ez is lehet gond, hogy a biztonságból megy az ismeretlenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!