Milyen a napi rendetek egy 16 hónapossal?
Mivel játszik,foglalja le magát? Mennyit van kint?
Tud- e már mondani valamit?
Az én kisfiam nem mondd egy szót sem
Csak állat utánzó hangokat
És brűget nagyon sokat.
Délután megyünk ki
Nappal mesét néz,rajzol,pakol,épít stb.
Csak kíváncsi vagyok más ilyen idős gyermek hogy foglalja le magát bent? Ötleteket gyűjtök.
Köszönöm
Sajnos én még a gyurmát nem merem oda adni mert megeszi.. 😅
A hangutanzo szo is szonak szamit, szoval teljesen jo, ha itt tart 16 honaposan :)
Nalunk is ennyi van, meg ezen kivul nem, de, ennyit mondogat.
Reggel is kint vagyunk 2 orat es delutan is. De o 5-kor kel es mar csak delben alszik egyszer, nem is birok el vele bent egesz delelott, kell, hogy kimenjunk :D
Homokozni es hintazni szeret nagyon.
Jelenleg bent a kedvenc jateka az, ha en lefekszem a foldre es rajtam atmaszik. 😅Ezt sokaig kepes csinalni oda-vissza.
Reggel felbredunk elvisszuk a nagyot iskolába.
Hazajovunk, reggeli.
Délelőtt körülöttem teblabol amíg én a dolgomat csinálom.
Aztán játszunk, ebéd, ebéd után alvás.
Felkel kettő körül, háromig játszunk, háromkor irány az iskola a nagyert.
Hazafelé egy óra játszótér (útba esik)
Itthon uzsonna, kimegyünk az udvarra hatig kb, fél hétig
Fél hétkor vacsora, utána játszunk fel nyolcig.
Fel nyolckor fürdés, fél kilenckor irány az ágy
Egész éjjel alszik.
Amikor szünet van, akkor ugyanígy csak akkor nem megyünk az iskolába, csak a játszótérre.
Beszélni beszél, nagyon sok szavat mond.
Ja, igen, tévét is nézünk itt ott, nincs tiltva de korlátozva van.
Korán kel (5-6), 8 körül reggelizik. Délelőtt, a nagy meleg előtt is kiviszem 1-2 órát játszótérre. Vagy megyünk boltba.
Ha nem túl álmos 11 körül már vagy ebédel vagy elalszik, ez esetben alvás után ebédel. (Szoptatom alváshoz)
Több szava van már, de nem mindig használja őket.
Mesét nem nézhet. Zenét hallgatunk tv-n (Youtube, nem mozgó kép), illetve végre érdekelni kezdték a lapozós könyvek. Mindent megért, utasításokat végrehajt. (Hoz pelenkázáshoz pelust, kidobja a koszost.)
Késő délután is játszóterezik. Uzsira gyümit eszik vagy vmi nasit.
6 előtt vacsorázunk. Utána fürdés. 19-20 között alszik el.
Reggel 5:30-kor vagy 6-kor kel, végig kíséri az apukája reggeli rutinját.
Aztán ketten elmegyünk fogat mosni, arcot mosni, majd eljátszik egyedül.
7 óra körül reggelizünk, 8-kor meg felkerekedünk, vagy elmegyünk bevásárolni és játszótérre, vagy rögtön játszótérre megyünk.
10-kor eszik valami gyümölcsöt a játszótéren meg egy kis szendvicset/pufit/nasit.
10:30-kor már ágyban van, olvasok neki egy mesét és alszik 13-14 óráig.
Ha felébredt ebedelünk, majd majd játszunk.
16-17 óra környékén az apukája elviszi sétálni, játszótérre.
19 óra magasságában hármasban megvacsorázunk, fürdetünk, majd 20 óra körül mese olvasás, és alvás.
Mesét egyáltalán nem néz, diafilmet szoktam vetíteni neki, meg rengeteget olvasunk.
Mi is sok gyerek és nem gyerek zenét hallgatunk, táncolunk rájuk.
Vagy ha olyan zene szól amiben olyan állat van ami van otthon plüss formában, akkor azokkal elbábozzuk a zenét. Pl, Csip csip csóka, Itsy bitsy spider, Száz liba, Jön a tigris, Harkály kopogtat, Kutyát kérek... stb :)
Játszani bármivel szívesen eljászik, van, hogy az autóit tologatja, vagy dobálja a labdákat, de szereti a duplot, a fa építőkockákat, vagy elmatat a kamrában amíg a reggelit készítem, de imád a kanapéra fel-le mászkálni és a plüssökkel játszani, van egy hinta hernyója vagy mi a bánat, azon is szívesen elhintázik.
Vagy a felfújhatós kismedencéjét megtöltöm kislabdákkal, bele ül, szétdobálja, majd összeszedi és újra szétdobálja.
Már van vagy 60-70 szava, amikbe az állathangokat is beleszámoltam.
A mostani kedvence az "Ülj le" a duploknak meg a plüssöknek is mindig megvan parancsolva, hogy üljenek le :D
16 hónapos a lányom. Bent rajzolunk, építünk (bármiből), szereti a mesekönyveket. A legjobban kint szeret lenni. Amikor tudunk, akkor az udvaron vagyunk (hinta, homokozó, csúszda, mászóka).
Pár szót mond érthetően: pápá, baba, anya, o-ó (ha leesik valami, nyamm-nyamm (evés). Ezek jutottak eszembe
Állathangok közül: kacsa, bárány, cica, boci
Amiket tud: önállóan jár, tapsol, integet, mutatja mit szeretne (pl. hozza a cipőjét, ha udvarra szeretne menni; megmutatja, melyik játékot kéri stb.).
7-es vagyok. Elküldtem véletlenül a választ.
Napirend:
7 körül kel
Reggeli
Játék
Ebéd
Alvás
Játék
Vacsi
Fürdés
9 körül alszik el
Játék kint vagy bent. Szokott enni délelőtt és délután gyümölcsöt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!