Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem lehet a 15 hónapossa...

Miért nem lehet a 15 hónapossal játszani?

Figyelt kérdés

Pl tálba beleteszek kisebb játékokat és mondom neki hogy tegye ő is. Erre mindent kidobál és eldobja a tálat is. Ha ezután megfogom a kezét amiben egy játék van és viszem a tálhoz hogy tegye bele, elhúzza és ordít.

Kockákat egymásra teszek de ő csak lerombolja és szétdobálja, de nem teszi egymásra se egymás mellé.

Elegem van már abból hogy mindent eldob és semmit nem lehet vele játszani. Nincs lemaradva?

2018. dec. 2. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Mert 15 hónapos és nem 15 éves.
2018. dec. 2. 18:11
 2/11 anonim válasza:
84%
Uristen. Nincs már ehhez türelmed? Hogy lehet ilyet írni? Neki ez a játék még.
2018. dec. 2. 18:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem hogy más ennyi idős gyerekek miért tudnak egyedül kis segítséggel enni, építőkockával játszani stb
2018. dec. 2. 18:18
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Anyuci teljesítménykényszeres már a 15 hónapossal is! :(

Mi lesz, ha nagyobb lesz? Hagyd békén!

2018. dec. 2. 18:19
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Az enyém 18 hós, ő is csak azt játsza amit akar.De mégsem érzem hiábavalónak a próbálkozásomat, tudom, megragad benne és később hasznosítja.

Ne légy vele türelmetlen, ő még nagyon kicsi.

Az egyedül evésről...ne higyj el mindent😊

Kisfiam eszik egyedül.Ugye akik mondják, hogy egyedül eszik a gyerek nem teszik hozzá, hogy 5 kanál ételből egy jut a szájába normálisan és, hogy a füle mögött is kaja van😊

Türelem!

2018. dec. 2. 18:41
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Haha, én 5 évesen voltam ilyen, amikor a tesóm volt másfél éves, én is hisztiztem, hogy nem lehet vele játszani, de te nem a kistestvére vagy, hanem az anyja, szedd már össze magad egy kicsit, minden másfél éves lerombolja a kockákat!
2018. dec. 2. 19:27
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Lazulj be egy kicsit! :) Ő tapasztalat útján tanul, leginkább a szabad játék fejleszti. Hagyd elmélyülni a játékban, nem kell mindig szórakoztatni különben nem tanul meg koncentrálni. Építs, amit szeretnél és örülj, hogy lerombolja, rajzolj neki állatkákat és élvezd, hogy firkál; nézegessetek könyvet, mesélj neki, adj neki darabos kajcsit és örülj, hogy kézzel eszi és a kanállal néha a szájába talál. Simizd, csikizd, mondókázz, kergetőzz vele, ha már jár ( de mászva is lehet ). Nincs lemaradva!
2018. dec. 2. 20:25
 8/11 anonim ***** válasza:

15 hónapos a kislányom. Egyedül eszik, ami pont azt jelenti, amit feljebb is írtak. Kanalaz, de folyik mindenhova, csorog le az állán, aztán szétkeni az etetőszéket. Darabos- gyümölcs, zöldség, szendvics, Köles az megy tényleg, bár ha olyanja van, közben dobál a földre is. A paradicsomot nagyon jó például felszedni olyan helyről, amit nem láttam és odaszáradt... (sajnos nem lehet etetni, úgy semmit sem fogad el, így maradt az, hogy hagyjuk őt)

A legozás kimerül abban, hogy én építek, ő rombol, esetleg néha egy darabot próbál rátenni, de általában pont fejjel lefelé, és nem engedi, hogy megfordítsam.

Az ő játéka jelenleg az, hogy egész nap pakol, kirámolja a szekrényeket, ha figyelmetlen vagyok, akkor pedig vagy WC papír gurigat, vagy popsitorlot szerez. A gurigat darabokra tépkedi, a popsitorlot egyesével szetdobalja a házban.

Mindezek ellenére építek neki, és elővesszük a mesekönyveket, képes könyveket, hiába rombol, és hiába csukja rá a kezünkre a könyvet. Az a lényeg, hogy ő élvezze amit csinál, azzal halad, ha érdeklődik, ha van felkeltse a figyelmét. Én is úgy képzeltem, hogy majd szépen fog ülni és építünk meg mesét olvasok, de annyira nem ül le, hogy örülünk már annak is, ha egy héten kétszer alszik napközben 20 percet :D

Zsenit szeretnél vagy boldog gyereket? Nem zárja ki a kettő egymást, de először azt vedd figyelembe, mi érdekli őt, mit élvez, és utána jöhet az, hogy mivel tudod fejleszteni, ami az érdeklődési körébe tartozik.

2018. dec. 2. 20:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Oszinten szolva en is nehezen viselem, hogy mar 2 eves mult de semmi "ertelmeset" nem lehet vele jatszani. Valami sose jo, ha meg ritkan megtetszik neki valami, azt 5ezerszer el kell ismetelni vele. Nekem is mindig emlekeztetni kell magamat h kicsi, es legyek turelmes.
2018. dec. 2. 20:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia :)

Nyugi, nincs lemaradva, neki ez játék.

2018. dec. 2. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!