Október végén tölti a kisfiam a 3éves kort. Nagyon okos mindent megért,sokat segít,viszont nem beszél. Összesen kb. 7szót tud de ebből kettőt használ rendszeresen a többit nagyon ritkán. Nem mondja hogy anya apa.. valaki ilyen helyzetben?
Orvos, védőnő nem küldte szakszolgalathoz vagy tsmt-re?
Az én lányom is októberben lesz 3 és kB 2 hónapja indult be a beszéde, addig pár szót mondott csak. Mi voltunk korábban tsmt tornán, bár egyéb okok miatt nem tudtunk végig menni. Illetve a pedagógiai szakszolgalathoz akartak küldeni, de végül azzal vártunk. Nálunk apuka is 3 évesen kezdett beszélni, így volt kitől örökölni.
Én 2.5 éves státusz után vittem el a korai fejlesztőbe, ugaz ő 3 hettel korábban magától szobatisztult 2 nap alatt.
Az első felmérés után 1 hónappal kellett visszamenni, az alatt a hónap alatt qnnyit fejlődött, hogy tobbet nem kellett mennünk, 6 hét alatt az 5 szóból folyékony beszéd lett.
5 hónapja volt bölcsis.
Korai fejlesztőt ajánlanám, ott majd elmondják mite vidd.
A lanyom ugy indult oviba 3 evesen h kb ennyit beszelt.
Fel ev mulva mar leloni se lehetett annyit karattyolt, elsore eleg ertetlenul de most 13 eves es szavalo mesemondo versenyekre jar.
2.5 evesen vegigjartunk mindent emiatt. Semmi elteres nem volt. Egyszeruen lusta volt velunk beszelni hiszen megertettuk beszed nelkul is. Az oviban nem igy rakenyszerult arra h beszeljen. Egy pici tulhallasa van de az sem lehetett oka a nem beszelekre.
Örülj ha nyúzzák! Be se kellene venniük, mivel nem óvodaköteles, logopédus pedig a legtöbb oviban még a nagycsoportosoknak se jut.
= Azaz jól felszerelt helyre mentek, ahol van kapacitás figyelni a gyerekre.
Szar ügy havi 50-et kiadni logopédusra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!