Szétrepedt hintával hintáztatták a gyerekem (lsd lent). Csak én akadok ezen ki?
Apósom 3,5 éve vett a kislányomnak egy dudálós, műanyag babahintát, amit a hátsó terasz lépcsője felé tudtunk csak felrögzíteni. Tavaly ez szétrepedt a duda alatt valahol, nem annyira, de már nem használtuk emiatt (+ a lányom màr 18 kg és majdnem 4 éves), de nem szedtük le, mert a játékait mindig hintáztatja.
Apósom beleakarta ültetni a lányom. Szóltam neki, hogy ne mert el van repedve. 10 perc múlva látom hintáztatja. Mondtam akkor is, hogyha továbbreped és kiesik a gyerek a lépcsőre esik. Azt mondta az csak kis repedés, nem lesz baja. Legagyisz*roztam megszokásból a hintát, amit ő vett (biztos rosszul esett neki, de az is gagyi sokszor, amit én veszek drágán, ezt is hozzá tettem, de lehet nem hallotta). A gyereket utána harmadszorra is betette a hintába... Aztán megint kifakadtam kicsit, ezután a férjem szedte ki a hintából.
Szerintetek túlreagáltam?
10# Egyetértek. Ott a pont.
9-es, de gondolom ha pont leszakad ilyen helyzetbe a gyereked alatt úgy, hogy kérted ne tegye bele, neked lenne a legnagyobb arcod utána, mi? :D Vagy hallgatnál, mint a sír? Most csak azért nincs, mert nem lett gond. Bár gondolom nálatok simán letojják a nagyszülők, hogy ti mint szülők mire kéritek.... normális családba nem ez a szituáció.
Én sem engedtem volna törött hintába a gyerekemet. Azt sem értem taposnak ezen mi olyan érthetetlen. Ezek gagyi műanyagok, bármelyik pillanatban szeteshetnek, főleg ha már meg van repedve. Azt sem értem miért mond ellent neked a gyerekkel kapcsolatban.
Én szerintem ebben a helyzetben próbáltam volna elterelni a figyelmet a gyereknek, hogy mással játsszon, aztán gyorsan leszedtem volna a hintát, hogy ne is lássa a gyerek.
Szerintem 2.jára már nem apósomra szóltam volna, hanem kidobtamm volna a hintát, ha ilyen értetlen.
(Amúgy hogy fér bele? 4 évesem 14kg, vékony, még tán beleférne, de már a kivétele elég nehézkes volt fél éve is, úgyhogy lecseréltük olyanra a hintát, ami elöl feltolható korlátos. Az 5 évesem 18kg, szintén vékony, elképzelni nem tudom ebben a kis műanyagban...)
Igen, mondtam, hogy már csak gyerekjátékoknak van, de minthana falnak beszélnék...
Én a kisebbik gyerkőccel voltam az udvar másik részén, nem álltam felettük csak amikor arra jártam láttam, hogy újra és újra visszateszi a gyereket... Nem gondoltam volna, hogy megteszi. Alig lehetett kivenni belőle... Én is mondtam, hogy max 15 kg-ot bír, de szerinte akkor se lesz baja. Figyelembe véve, hogy alig használtuk a hintát az a repedés is a semmitől keletkezett, egy olcsó, kínai hinta szerintem simán le is törhet ott, akkor meg ha nem is esik ki belőle a gyerek, a lábát jól elvágja. És a férjem csodálkozik, hogy nem akarom nagyszülőkre bízni a gyereket...
Tehát a szerinted életveszélyes hintában háromszor is meghintáztatta, semmi baja nem lett.
Ezek után szerinted túlragáltad?
A miénk is elvan repedve, simán használja a kislányom, el sem moccan az anyag alatta. Szóval alapvetően ezt nem érezném gáznak, felnőtt emberek, csak feltudják mérni a kockázatot.
Az problémásabb, hogyha megkéred, hogy NE, mégis csinálja. Teljesen mindegy miről van szó. Pláne akkor lesz ez gáz, ha a gyerek már érti és pontosan tudja, hogy kijátszhatja a szabályokat máson keresztül. Én ezen problémáznék, nem egy repedt hintán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!