Oltassam vagy ne? Kis súlyú korababám van, igaz, ma már 2 éves. Adassak neki influenza elleni védőoltást?
Figyelt kérdés
Nem biztos, hogy megy közösségbe, de a család jön hozzánk, járunk boltba, orvoshoz stb. Tapasztalatok?2010. okt. 29. 12:27
1/4 anonim válasza:
Hát nézd, nekem az immunológus azt mondta, tavaly volt 1,5 éves a kisfiam, hogy 3 éves kor alatt valójában nem érdemes, mert annyira kicsi és az immunrendszere is fejletlen, hogy vagy lesz valami immunválasz vagy nem (és ez a valószínűbb) és ha van is az sem igazi. Az ilyen pici babákat a környezet oltatásával lehet igazán megvédeni. Nem is ajánlotta nekem, holott ő oltatta a gyerekeit, mindkét influenza ellen, azt mondta baja biztos nem lesz tőle, de valószínűleg haszna sem.
Úgyhogy én nem oltattam.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Én mindentől óvnám, annyit szenvedett már szegénykém...
2010. okt. 29. 18:25
3/4 anonim válasza:
Tavaly decemberben volt másfél éves a kislányom, én már akkor is beoltattam és idén is be fogom. Semmi baja nem volt tavaly a védőoltásoktól, idén pedig már a kombinált vakcinát fogja kapni. Nyugodtabb voltam/vagyok ha megkapja az oltást és én úgy tudom, hogy onnantól, hogy megkapja két héten belül szinte 100 %-os védettséget ad a szezonális influenza és a H1N1 ellen is.
4/4 A kérdező kommentje:
Én is nyugodtabb leszek, köszi:)
2010. nov. 4. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!