Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezeltétek, ha a jóevő...

Hogy kezeltétek, ha a jóevő gyereketek nagyon válogatós lett 2,5-3 éves kora körül?

Figyelt kérdés

A kisfiam most 3 éves. Mindig jó evő volt, mindent megevett a spenóttól kezdve a bulguron át a karfiolig.

Oké, volt 1-2 dolog, amit nem mindig fogadott el, pl. nyersen bizonyos zöldségek, de azt mondtam, mivel sok dolgot megeszik, nem baj.

Viszont 2-3 hónapja egyre több kaját elutasít, amivel semmi baja nem volt. Nem eszi meg a tojást, szinte már semmilyen zöldséget, inkább kiválogatja a karfiolt a rakott karfiolból, kiszedeti a borsót a borsólevesből. De ma már a tört krumplit sem ette meg hússal.

Nem értem, mi lett, ül a tál előtt és hisztizik, hogy neki nem kell 😞 De semmi lassan. Édess3get sosem kapott sokat, általában ebéd után egy dolgot, midsig mondta is, hogy megette az ebédet, kér szépen valamit, de most már ezzel sem lehet rávenni az evésre, de közben mondogatja napközben, hogy éhes, de bármit mondok, hisztizik, hogy az nem kell, neki csoki kell. Nyilván nem adok, de nem tudom, hogy kezeljem ezt, hogy mostanában alig eszik a gyerek :/

máj. 8. 17:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Van családi recept, ami akkor született, mikor csak csirke, krumpli és ketchup érdekelte 😂
máj. 8. 19:22
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Volt válogatósként írok. Extrém kevés fajta ételt ettem gyerekként (nasik, tészta, pár gyümölcs, ha kedvem volt hús/tojás) tiniként rájöttem, hogy ez nem egészséges és válottam. (pedig a szüleim sajnos engedtek csokit étel helyett mondván ne éhezzek, ennek következtében híztam is kicsit, de leadtam hamar)
máj. 8. 19:45
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

Ovis korában kezdett el válogatni. Valahogy az általános iskola utolsó évéig, majd helyre "rázódott".

Most hiába eszik rendesen, 47 kg és 169 cm....

Ja és nem lett elhízott, eltunyult, kedves 5-ös az édességektől sem!

máj. 8. 19:52
 14/15 anonim ***** válasza:
84%
Átmeneti, el fog múlni. Ne feszülj rá!
máj. 8. 20:31
 15/15 anonim ***** válasza:
65%
Átmeneti, életkori sajátosság. Kínáld továbbra is mindennel, amit esztek, és majd elhagyja
máj. 9. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!