Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiúk szoktak játszani képzelet...

Fiúk szoktak játszani képzeletbeli beöltözôs szituációs játékokat?

Figyelt kérdés
Elso kisfiunk másfél éves és a párommal arról beszélgettünk, hogy mi a különbség a lànyok ès a fiúk játékstílusában. A pàrom meg van róla gyôzôdve hogy a kisfiùk nem fognak beöltözni és beleképzelni magukat egy képzeletbeli szituációba (mint pl a lányok hercegnônek öltöznek stb), szerintem viszont igenis lehet egy kisfiúnak is képzelete, mert lehet katona, kardozhat kalózként, képzeletbeli kincset kereshetünk, beöltözhet asztronautának stb. A téma azèrt merült fel, mert én vagyok otthon a kicsivel és a párom szerint “túl lányosan” játszok vele. Micsinâljak, végülis lány vagyok 😅 Kérdezem a fiúgyerekes családokat/anyukákat, mi az igazság?
2024. máj. 5. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
De. Eleg nagy baj, ha nem tudnak szerepjatekozni, az mindig valamilyen problemara utal (akar csak annyira hogy tul sok kepernyot nez), szoval erre meg figyelni is erdemes!
2024. máj. 5. 19:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A lányom sose öltözött be hercegnőnek, és úgy kellett megtanítani őt rendesen szerepjátékozni. Ellenben a fiamnak szárnyal a képzelete, neki az egész élet egy nagy szerepjáték, és imádom, milyen kreatív benne. Persze sokszor harcolósat szerepjátékozik, amiben azért nyesegetni kell vissza az agressziót, de szerencsére a valóságban sosem verekszik, csak játékból, és csak ha a másik is benne van a játékban. Ilyenkor mondjuk épp robot, rendőr, betörő, mindenféle állat, szuperhős, szörny, droid stb.

De jatszik szelíd, finomabb játékokat is természetesen. Még pónikkal is játszott egy időben, és nézte a nővérével az én kicsi pónimat is.

2024. máj. 5. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam állandóan "valaki", csak beöltözés nélkül: szerelő, fodrász, doktor,... Vagy valami állat. Én nagyon rossz vagyok szerepjátékban, a férjem még nálam is rosszabb, és másfél éves kora óta bölcsis. Magától kezdte el ezeket, és minket is mindig bevon, még azt is mondja, hogy nekünk épp mit kell mondani :D 4 éves.
2024. máj. 5. 21:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
(a kisfiam másfél éves kora óta bölcsis, nem a férjem :DDD #3)
2024. máj. 5. 21:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem, fontos része a fejlődésnek.

Két fiam van, a kicsi még maci, kígyó vagy póki szokott lenni, a nagyobb avengers figurának képzeli magát,autó szerelő mikor kisebb volt.

2024. máj. 5. 21:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam!
2024. máj. 7. 04:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Bele tudják képzelni magukat egy helyzetbe [link]
2024. máj. 14. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!