Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bántalmazzák lelkileg a...

Bántalmazzák lelkileg a gyerekem, mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9 éves kislányom visszatérő problémájában vagyok tanácstalan. Sajnos ő egy lelkileg bántalmazott gyerek. Külsőleg átlagos, rendszeresen sportol, ebben kiemelkedő. ( szóval nincs semmi olyan dolog rajta, vagy benne ami ezt előidézhetné. ) Viszont mindig megtalálják az olyan gyerekek akik azon örömködnek ha a másiknak szomorúságot okoznak. Az enyém rendszerint megijed ettől a jelenségtől.

Már mindent próbáltam. Közösség váltás, szülővel beszéltem, tanárral beszéltem, megkerestem az edzőt. A vége mindig az volt hogy leléptünk onnan ahol bántják, de akkor már durván elfajult, verekedésig, hajrángatásig menő balhéig mentek a dolgok. Viszont akárhova megyünk, ez a prbléma más szereplőkkel mindig utolér..

Most az kérte a lányom hogy had oldja meg ő, had próbáljon beleállni. Látom rajta hogy fél, és tanácstalan, de büszke vagyok rá hogy ezt a megoldóképletet választotta. Nem akar már másik sulit, nem akar másik egyesületet, ő nyugalmat szeretne, hogy ne kelljen gyomorideggel menjen..

Akinek volt ilyen helyzetbe a gyermeke mikor van ennek vége? Mit tehetne hogy felismerje, és csípőből elkerülje a bántalmazó gyerekeket?

2024. ápr. 18. 13:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

Nem lehet hogy a lányod egy mindenlében kanál típus, és emiatt kezdik ki egy idő után? A gyerekek általában nem szeretik ha valaki állandóan meg akarja nekik mondani a tutit. Ezt most minden rossz szándék nélkül írom. A lányod is lehet pusztán jó szándékból avatkozik bele mindenbe és emiatt a többiek egy idő után kiakadtak rá, esetleg idegesíti őket.

Ha csak 1-2 helyen lenne ez akkor azt mondanám hogy váltás, viszont így hogy gyakorla minden szociális helyzetben ez a vége előbb utóbb, biztos hogy valami olyan gond van amit visz a lányod magával, amivel ilyen reakciókat vált ki. Persze abszolút nem elfogadható ahogy a környezet reagál rá, de sajnos sok gyerek nem igazán tudja hol kifejezni magát, esetleg nem egészen tudják hogy kell viselkedni bizonyos szituációkban és ebből már meg is lehet a baj mind 2 oldalról.

Pszichológus? Nem gondolkodtatok még el rajta?

2024. ápr. 18. 15:40
 12/13 anonim ***** válasza:
50%
Az átlagos sulikban verekednek, én csak azt furcsállom, hogy a lányok is. Tessék elköltözni, mi a 4. iskolát tapossuk, az első gyüjtősuli volt jó környék gyenge befogadó sulija, a gyerekem kikészült, a másik magánsuli(ahova a módos problémásak járnak csak, mint kiderült), itt még jobban kikészült, aztán átmentünk egy körzetes suliba, ahol csak tanulási zavaros és körzetes gyerekek vannak, durvábbak nem, de itt alacsony volt a színvonal és mivel rossz környék a körzetes gyerekek nagyon gázak voltak, mert borzalmas otthonból érkeztek.. Aztán most az egyik legjobb környék körzetesébe jár a gyerek a két osztály közül a gyengébbe(az előző sulik miatt nem tanult nyelvet és a kéttannyelvűbe nem mehetett). Itt is vannak verekedések, de olyan minimális, és a körzetes gyerekek is normálisak, még az ukrán menekült is és a gyermekvédelmis gyerek is jó nevelőszülőknél van, és .. és itt vannak a legjobb pedagógusok, mert ők nem nagyon akarnak problémásokat tanítani. Megvan a helyünk, messze ez a legproblémamentesebb közeg, ahova eddig járt. Tudom, hogy van jobb(oda nem jutottunk be), de ez is bőven elég jó, amíg tovább nem jut. Tanuljon erősen, hogy olyan közegbe járhasson, ahol a jobban viselkedők vannak, mert manapság úgy leromlott az oktatás színvonala, hogy ez az egyetlen mód, hogy ne zülljön el/ne darálják be. Amúgy az én gyerekem is elsőnek a hangadó-rosszabb- gyerekekhez megy, mert ők kezdeményezőek, aztán már kihátrálna a csendesebbek felé, így végigmegy amíg a legjobb gyerekhez el nem ér.
2024. ápr. 28. 06:56
 13/13 A kérdező kommentje:

Utólagos felismerő írás..

Hagytam a gyereknek hogy megoldja, hagytam hogy végig vigye..Nem menekültünk, nem keltem a védelmére..

A problémák megoldódni látszanak.

2 tanulság:

1. Ha ő nem akar közömbös lenni akkor ne legyen az. Álljon amellé aki mellé szeretne, küzdjön az igazáért.

Így terem mellé barát..És amit egy pszichológus mondott..Semleges embernek semleges barátja lesz.Ha a gyerek nem semleges megfogja találni azt a társaságot ahol olyanok veszik majd körbe akik kiállnak őérte is. ( Jelenleg úgy érzem ez van kialakulóba)

2. A gyerek drámája az nem a szülő drámája, és így is kell kezelni. Bevonva őt, kikérni a véleményét.Mert sokszor amit ő sérelemnek érez, s következő alkalommal kisimul. Csakis akkor közbelépni ha a gyerek kéri, és úgy ítéljük meg hogy nincs más megoldás.

2024. máj. 23. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!