Másfél év körüli kisfiatok miket tud már mutogatni, pl. testrészeket, ismere e mondókákat?
Unokaöcsimről tudok nyilatkozni...
Ő már tudja mutatni a fogát/fülét/lábát stb..
meg nemrégiben "megtanulta" ezt: én is pisze/te is pisze/gyere pisze!/bújjunk össze!:)
Igaz, november végén lesz 2 éves...
Mindenét tudja hol van
öltöztetésnél segit és vetközik
még nem beszél de az ismert mondókákra mosollyal nevetéssel reagál.
19 hós kisfiam tudja a maga nyelvén: én is pisze,...
Tapsi baba tapsi,...
Csiga biga gyere ki, ....
Egy-kettő,három,négy,öt(csak számolja,ez nem mondóka)
Csip-csip csóka,...
Hinta-palinta,...
Kerekecske-gombocska, ...
Cirmos cica haj,...
Sétálunk,sétálunk,....
Azt hiszem ennyi.
És a tied?
Megmutatja az összes testrészét de azt már rég óta.Fürdéskor is ő mossa egyesével amit kérek tőle.
Az én kisfiam 21 hónapos. Már nagyon szépen beszél, bár ragozni még nem tud. Nem csak mutatja, de megnevezi a testrészeit.
Mondókákat, dalokat is mond a maga módján pl Boci boci taaka, sesüsese faaka oda oda lakni ahol kap kap. Mindezt énekelve, meg kell zabálni.
Ha mondókás könyvből olvasunk és megállok, mindig mondja a következő szót, de a dalok az igazi kedvencek. Énekli még a Süss fel nap-ot, az Egy kis malac "jöf jöf jöf"-öt, a Tente babát. Általában az eleje még stimmel, de a végét már lerövidíti.
Másfél évesen kezdett el beszélni, úgy hogy a szavak elejét mondta, nagyon gyorsan fejlődik.
Bár már 22 hónapos a kisfiam, de a testrészeit megnevezni nem tudja, azonkívül kb. 15-20 szót mond ki érthetően. Megmutatni meg tudja, és a könyvekben is szinte bármit, de a beszéddel még hadilábon állunk.
Kedvenc mondókái, amiket szeret hallgatni: Egyszer volt egy kemence, Boci-boci, Süss fel, nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!