Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért sírhat, amikor biliztetn...

Miért sírhat, amikor biliztetni próbálom?

Figyelt kérdés

Kisfiam még nincs 2éves, januártól bölcsibe megy. Ma de.nem adtam rá pelust, jól viselte, de amikor a bilire akarom ültetni, sírni kezd, mintha félne. Nem merem eröltetni a dolgot, de segítséget kérek tőletek.

Olyan kellemetlen már, hogy mindenki a biliztetéssel nyüstöl, én pedig úgy érzem, korai még.

2010. okt. 27. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
kisfiad is korainak érzi, azért sír.
2010. okt. 27. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:

Mi a francnak foglalkozol más véleményével???

Ne gyötörd szerencsétlen gyereket, ezzel még jobban kitolódik ez az időszak. Fiúk egyébként is később lesznek szobatiszták.

Az enyém 3,5 évesen!

2010. okt. 27. 12:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Bölcsiben tanítják majd bilizni vajon?
2010. okt. 27. 12:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Én fiam 2,5 éves, hallani sem akar a szobatisztaságról. Majd eljön az ideje. Engem nem zavar. Hagyd a te fiadat is, majd megjön a kedve.
2010. okt. 27. 12:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Még nem érett meg rá.Hagyd egy ideig,és próbálkozz később.
2010. okt. 27. 12:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Ne kínozd, ne foglalkozz senkivel. Még nem érett rá. Bölcsibe is biliztetnek, amelyik már otthon is ráül. Ráér még.
2010. okt. 27. 12:44
 7/12 anonim ***** válasza:
én úgy tudom bölcsibe azt biliztetik akit otthon is, szóval ők nem fogják szobatisztaságra nevelni.
2010. okt. 27. 12:49
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Korai? inkább késő...én 1 évesen szobatisztán lettem beadva a bölcsibe. A fiam 2 múlt, már hónapok óta szobatiszta.

A lányomat most ismertetem a bilivel, 9 hónapos, már 2x sikerült bilibe kakilni. Persze ha nagy ritkán sír a bilin, azonnal leveszem a biliről és 3 percnél többet egyéként sem ültetem rajta. Az a lényeg hogy ne akkor tedd rá amikor te gondolod, hanem amikor kakilni készül (persze ehhez meg kell figyelni a jeleket kaki előtt). Ha a pisivel akarod kezdeni az nehéz lesz, mert most hideg van, jobb nyáron mikor egész nap lehet bugyiban és jobban érzi a pelenka nélküliséget.

2010. okt. 27. 13:16
 9/12 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 23 hónapos korában kezdett szobatisztaságot "szokni". Mármint, hogy nem adtam rá pelenkát. A WC-ről hallani sem akart, a bilitől sírógörcsöt kapott. Viszont nagyon nem tetszett neki, hogy pisis lett. Ezért gondoltam, hogy hátha sikerül a dolog. Végül az lett a megoldás, hogy elvittem egy bababoltba és hagytam, hogy ő válaszon egy bilit magának. Na ez már jobban inspirálta a bele való pisilésre. Két hét alatt sikerült elérni a nappali szobatisztaságot. Rá két hétre már a wc-re ment, és el is felejthettük a bilit. Szerintem nem kell erőltetni, de én hiszem, hogy egy két éves gyerek képes szobatiszta lenni, érett is rá, csak valami nem tetszik neki a módszeredben és erre kell rájönni. Próbálkozz, de ne veszekedj, dicsérj, ha sikerül valami és folyamatosan magyarázd a helyzetet. Ennyi az én tapasztalatom.
2010. okt. 27. 13:53
 10/12 anonim ***** válasza:
13.16-. szerencsés vagy, de az ilyen gyerek nagyon kevés. Hiába kezded korán, ha nem akarja és nem érett még rá. Kisfiam 20 hós, ott tartunk, hogy ráül pelus nélkül de ennyi. Figyelni kell a kakit, pisit, oké, ha látszana rajta. De az én fiamon ugyan sem látszik ha végzi a dolgát. Nyugi kérdező, ne siettesd, majd eljön az ideje amikor akarja. Tedd szem elé s bilit.
2010. okt. 27. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!