Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvinnétek 2 éves kisgyereket...

Elvinnétek 2 éves kisgyereket esküvőre?

Figyelt kérdés

Április végén esküvőre vagyunk hivatalosak, lassan el kellene dönteni, hogy visszük-e a kisfiukat is, aki 2 éves. Viszonylag közeli rokonról van szó, állítólag lesz több kisgyerek, úgyhogy azt mondták nyugodtan vihetjük, ha szeretnénk. Nem tudjuk eldönteni mi lenne a jobb megoldás, ha anyukámnál alszik aznap vagy ha visszük magunkkal.

Tőlünk kb 1,5 órára lesz az esküvő, egy kisebb szállodában, úgyhogy a szállás a helyszínen adott. Délután kezdődik, úgyhogy jó esetben a kisfiam már túl lenne addigra a délutáni alvásán. A vacsin maradnánk, aztán elvinnénk aludni, és ha jól aludna, lehet még a bulira is vissza tudnánk menni kicsit (bébiőrrel persze és csak ha tényleg pár perc csak a szoba). A kérdés hogy mennyire bírná a szertartást és a vacsit a kisfiam. Alapvetően egy nyugodt típusú, barátságos kisgyerek, de ebben a korban azért bármi megzavarhatja őket.

Ti elvinnétek egy ekkora kisgyereket egy esküvőre? Voltatok már esetleg hasonló

korúval?

2024. febr. 19. 12:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
83%

Igen, 20-as, amúgy tipikusan azok akarják lagzira vinni a 2 éveseket, akik úgy érzik, lehet mutogatni, milyen cuki gyerekük/unokájuk van, fel lehet vele vágni meg dicsekedni, mert azt hiszik, bárkit érdekel :D

Csak ezt nem akartam leírni korábban.

2024. febr. 19. 14:28
 22/29 anonim ***** válasza:
Nem értetted amit mondani akartam. HOgy ők szeretnék látni ilyen cuki szituban, és ennyi.
2024. febr. 19. 14:51
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő tényleg. Az enyémet vinném, de nem a szobában próbálnám elaltatni, hanem babakocsiban. Vagy abba tenném, miután elaludt. Zajra nemigen ébred fel, betolnám az egyik sarokba és kész. Az se mindegy, most lett 2 éves vagy már majdnem 3. 24 hósan ez simán működött volna, most 2 és fél a fiam, már annyira nem biztos az alvása de bevállalnám, hátha.
2024. febr. 19. 15:23
 24/29 anonim ***** válasza:
Egyébként ha abban a városban van ahol laktok akkor max a szertartásokra elvihetitek, esetleg még vacsira és akkor a nagyszülő érte tud menni. A mi esküvőnkre az egyik barátnőm hozta a kisfiát, ő hozta be a gyűrűket, egy darabig ott volt a lagziban is, aztán mikor elfáradt a nagyszülők eljöttek érte ők meg maradhattak bulizni
2024. febr. 19. 15:29
 25/29 anonim ***** válasza:
Huhh. Mi júliusban vagyunk hivatalosak esküvőre, akkor 5 és fél éves lesz a fiam, de még így is csak azért merem nyugodtan vinni, mert jól alkalmazkodik új helyzetekhez és mert a család apraja nagyja is ott lesz, anyukámék, nővérem, akikkel imád lenni és tudom hogy lesz általuk segítségünk. Ja és 15 gyerek lesz az esküvőn, kisebbek, nagyobbak.
2024. febr. 19. 16:45
 26/29 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom mi ez az új divat, hogy gyereket nem viszünk esküvőre, lagziba, hiszen családi esemény. A mi időnk e mindig vitték minket, mondjuk meg voltunk nevelve és nagyon jól éreztük magunkat. Tancikalnak, esznek, isznak és aranyosak. Nekem nem lenne szó el kihagyni ebből. Plusz hozzám tartozik, nem egy csomag amit lerakok. Ez közös családi esemény és a gyerek is a család része.
2024. febr. 19. 17:14
 27/29 anonim ***** válasza:
85%
26, ez hadd legyen a fiatal pár döntése. Jelen esküvőre pl nyugodtan lehet vinni kisgyereket, itt a szülőké a döntés. De ahol a fiatal pár gyerekmentes esküvőt akar, azt illik tiszteletben tartani. Ahová lehet vinni a gyereket, ott döntsenek a szülők, hogy inkább gyerek nélkül élvezik a lagzit vagy bevállalják, hogy felváltva felügyelik, ez vonatkozik az éjszakára is, szobában semmi esetre sem hagynám egyedül.
2024. febr. 19. 18:44
 28/29 anonim ***** válasza:

Most vagyunk a negyedik esküvőre hivatalosak amióta megszületett a kislányunk.

Az első 4 hetes korában volt. A férjem gyerekkori barátja, tanú volt, jó előre megbeszéltük, hogy a férjem el fog menni, mi a babával 99%, hogy nem.

A másodiknál majdnem 1 éves volt, elvittük, de örültem, hogy ürügy volt a korai lelépésre. (bocsi) :D

A harmadiknál egy kicsit megfeneklettünk, mint pár, így úgy döntöttünk, hogy egy kicsit önzők leszünk, gyerek mamázik, mi meg csapunk egy ferde bulis estét. Elmondani nem tudom mennyire jól esett!

Most májusban lesz a következő, mivel várandós vagyok (és egyelőre néha élni nincs kedvem), ezért nagy parti egyébként sem lesz, visszük a gyerkőcöt és én elmegyek vele aludni, amikor úgy látom, hogy már ráfér.

A bébiőrös verzió nekem nem annyira tetszik, nem tudnám elengedni magam, zaj van, nem biztos, hogy meghallom, ha jelez a gyerek, ő meg idegen helyen megijedhet, ha felriad. Mondom ezt úgy, hogy mi egyébként csukott ajtókkal, bébiőrrel alszunk itthon is és lazán várok olykor perceket is, ha csak nyüszi, mert sokszor visszaalszik magától, de elképzelni sem tudom, hogy ezt egy esküvőn hogy hoznám le.

Szóval összességében az én véleményem az, hogy csináljátok úgy, ahogy ti szeretnétek! Szívesen látják, innentől kezdve a ti döntésetek. Azért nem egy agyműtét egy ekkora gyereket lefoglalni, pont abban a korban van, amikor kb. a fűszál is érdekes. :) Nekem mindig annyi az alapelvem ilyen formális eseményeken, hogy legyen "szökőút", vagyis ha azt érzem, hogy már meghaladja a képességeimet, hiszti lesz, sétálgatni kell, stb., akkor tudjunk kiosonni anélkül, hogy megzavarnánk bármit is. Én azért nem szoktam tövig rágni a körmeimet, hogy hogyan lehet kivitelezni egy ilyen napot, nem kell túlaggódni.

2024. febr. 19. 21:22
 29/29 anonim ***** válasza:
30%

26, azért, mert nem viszed a gyereket egy esküvőre, nem lesz kevésbé a lagzi része.

Ezt a megneveléses dolgot meg hagyjuk már, egy 2 évesről van szó a kérdésben, azt nevelheted akárhogy, akkor is rohangálni, pörögni, hisztizni fog, ha olyanja van, mert ennyi idős gyereken még nincs is sok látszata a nevelésnek.

Egy két évesnek meg mi a tököm annyira fontos egy lagziban? Fel sem fogja, neki az is megfelel, ha otthon marad a nagyival, míg a szülők normálisan ki tudnak kapcsolódni, úgy, hogy nem kell minden pillanatban a gyereket felügyelniük.

2024. febr. 19. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!