Gyereketeknek is volt kuka mániája?
Jelen. Mindenhol a szemétben akart turkálni, vendégségben is a kukát kereste meg először, nem a játékokat.
Két éves, már hálistennek ritkán jön rá.
A kukásautót (éppúgy, mint a tűzoltóautót, a buszt, a markológépet, darut, a vonatot) a kisgyerekek 99%-a szereti nézni.
Feleségem mesélte annak idején, hogy a kislányomnak integettek is a kukások a kocsi hátuljáról, mikor nézte őket, olyan jó fejek voltak. :-)
A szemétben, szemetesben turkálni viszont egyikük sem szeretett sosem.
Nálunk is a kukásautó a favorit, de magát a kukát nem szokta piszkálni.
Egyébként kötekedés nélkül, tényleg csak megérteni szeretném, miért fogalmazol úgy, hogy másfél évesek lesztek? Nehéz leírni, hogy másfél éves lesz a gyerek? Mivel indokolható a többesszám? Roppant idegesítő, bár elismerem egy apróság, de akkor is.
Volt mindkettőnek, de nem engedtük soha őket a kukában turkálni. Én se szerettem, a férjem meg kimondottan idegsokkos volt tőle, ha bele akartak nyúlni. :D
A kukásautót is szerették, a kicsi (3,5 éves) még most is, amúgy neki is szoktak integetni :)) De ugyanígy a (lehetőleg szirénázó) mentőért, rendőrért, tűzoltóért is odavan, pont mint a bátyja ennyi idősen.
Az egyik ismerős kislánynak a kuka volt az első (és sokáig egyetlen) szava :)
A fiamnak (most 17 hónapos) is a korai szavai között volt, szóval biztos érdekesnek találja. Az utcai kukákba szerencsére bele nem tud nyúlni, de imádja, ha felemelem és beledobhat valamit, kavicsot, falevelet, koszos zsepit stb. A nap fénypontja, ha összegyűlnek a flakonok és elsétálunk a szelektív kukákig, olyankor is ő dobál be mindent 😀
Itthon a koszos pelusát szoktam kidobatni vele, de arra azért figyelni kell, mert ha valami megtetszik neki, akkor hajlamos kiszedegetni is dolgokat 😊
Kislányként én is ilyen voltam, heti program volt menni kukásautónézőbe a lakótelepen, nekem is integettek 🙂
Ja, és a Debreceni Virágkarneválon is minden gyerek kedvencei a menetet záró kukás- és locsolóautók voltak...
Erről olvastam is régebben egy tanulmányt amúgy, hogy rengeteg oka van a gyerekek kuka/kukásautó/szemét stb. iránti rajongásának, és igazából teljesen normális :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!