Csütörtök óta lázas a 2.5 éves fiam. Pénteken gyermekorvos is látta, mivel előző hetekben is megfázàs miatt volt beteg. Vinnétek ma ügyeletre? A többi lent
Dehogy vinném. Lázcsillapítót adnék ha nyűgös is mellé.
Volt hogy 9 napig volt lázas a lányunk és a doki semmit nem tudott csinálni, adni. Annyi történt, hogy 7. nap elküldte vérvételre, ami annyit igazolt amit addig is tudtunk - vírusfertőzése van.
Akkor kell csinálni valamit ha extrém magas a láz és a gyerek nem iszik eleget.
Nem mennék.
Fiam szeptemberben is és 3 hete is benyelt egy vírust.
Köhögés, orrfolyás, 9 most 10nap folyamat láz, amit a lázcsillapító sem vitt le.
Minket is laborba küldtek, ennyi.
Nem mennék.
Nekem még csak kettő éves lesz a fiam, és ha kordában tudom tartani a lázat, hogyha lemegy neki lázcsillapítóval akár 4-5 órára is csak, nem szoktam őt ügyeletre hordozni.
Murphy törvénye szerint folyton hétvégére jön a láz, sosincs kivétel.
Átveszeljuk a hétvégét és hétfőn viszem orvoshoz.
Ügyeletre semmiképp nem mennék ezzel. Beteg a kicsi, rossz a közérzete, semmi szüksége rá, hogy órákat várjatok az ügyeleten.
Én hasonló esetben a lázcsillapító mellé (mellé, nem helyett, mielőtt valaki beleköt) csalánteát és kamillateát szoktam adni. A kamilla jó gyulladáscsökkentő, a csalán nyákoldó, lázcsillapító. De a hagymatea is jó lehet. Az orrdugulást sós vizes inhalálással szoktam kúrálni.
Csillapítod a lázát? Ha igen hány foknál? Lehet egy kicsit dolgozni kellene a szervezetének, azért jön mindig vissza a láz mert csillapítod.
39 alatt egyik gyerekemnek se szoktam csak ha extra nyűgös miatta.
Ezzel biztos nem mennék ügyeletre. Ugyanezeket mondanák el.
A köhögésre meg mehet salvus vizes inhalálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!