Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A lányos anyukáknak sokszor...

A lányos anyukáknak sokszor van bajuk a fiúkkal, féltik a lányaikat és olykor le is nézik a fiúkat?

Figyelt kérdés

Ez nem provokatív kérdés csak feltűnt, hogy többször nekem is meg más fiús anyukáknak is tettek már megjegyzést, meg nem hagyják játszani a lányokat fiúkkal, mert azok biztos agresszívek, verekednek és biztos bántani fogják a lányukat.

Ma is a bölcsis gondozó elmondta, hogy a fiam kivette a másik gyerek kezéből a játékot, erre a lányos anyuka megjegyezte, hogy hát igen a fiúk ilyenek. Valahogy a lányokhoz nyugodt, kedves természetet társítanak, míg a fiúkhoz az agresszív, verekedős, rossz gyerek képét. Pedig az én fiaim nem is ilyenek. Az én fiam kifejezetten szeret puszit adni másoknak, az igaz hogy volt már hogy ellökte őt a másik gyerek.

2024. febr. 9. 16:18
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Nekem fiam is van és lányom is.

Igaz, hogy a fiam " vadabb,elevenebb" mint a lányom volt ennyi idős korában(2 a fiam)

De soha nem volt az, hogy nem engedtem fiúkkal játszani a lányomat, ugyanúgy ahogy a fiamnak sem tiltom meg, hogy lányokkal játszom, pl játszótéren, vagy bárhol ahol más gyerekek is vannak.

Soha nem néztem le a fiús anyukákat, se a lanyosakat .nem is értem miért kellene lenézni bárkit is.

Egyébként nem a nemtől fugg, hogy a gyerek hogy viselkedik.Attol függ, milyen a gyerek természete.

2024. febr. 9. 16:25
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

Van fiam és lányom is.

Csak az előítéletes hülye szülőket "nézem le". Meg azokat, akik tojnak arra, hogy neveljék a gyereküket és ráfogják a gyerek nemére, hogy olyan, amilyen. "Jaj, xy csak fiú, azért ilyen"

"-Miért az én fiam talán nem fiú, hogy nem akkora barom, mint a tiéd?"

2024. febr. 9. 16:29
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
2 fiam meg egy lányom van sohanem vadultak a fiaim kicsinek sem mert normálisan lettek nevelve.
2024. febr. 9. 17:03
 4/10 anonim ***** válasza:
27%
Nekem csak egy lányom van és megmondom őszintén,azóta minden rossz szándék nélkül,de utálom a kisfiúkat. Úgy értem,valahogy ösztönösen úgy érzem,h bántani fogják a lányomat. Az enyém már iskolás. Bölcsiben nem volt gond,oviban kevés,iskolában egyre több. Persze vannak iszonyú gonosz,rossz természetű kislányok is. De a fiúktól jobban féltem.
2024. febr. 9. 17:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Két kislányom van, a nagy is még csak ovis, de őszintén szólva, én a fiúkat féltem tőlük :D Nekem pont az a benyomásom ebben a korosztályban, hogy a fiúkat túlféltik, vagy nem tudom, miért, de eddig csak olyan fiúkkal találkoztunk a játszótéren, oviban, akik elbújtak, féltek, nem mertek közeledni, stb. A nagylányom bölcsibe is járt, ott korosztályában inkább fiúk voltak, így velük barátkozott (ezt ugye mégis hogy tudnám tiltani, még ha akarnám se menne), és voltak, akikkel külön is találkoztunk játszóterezni meg ilyesmi. Hát... Nem az volt a benyomásom, hogy a fiúk olyan vadak lennének. Vagy legalábbis, ezek a fiúk. Vagy az én lányaim extrém vagányak, vagy a véletlen mindig úgy hozta, hogy kicsit félénkebb fiúkkal sikerült összetalálkoznunk. Amivel nekem nincs bajom, csak ugye akkor a fiúkat kell féltenem a csajoktól. Mármint viccen kívül, mindig ugrásra készen állok a játszótéren, hogy megvédjem a többi gyereket az enyémeimtől.

Arról nem is beszélve, hogy mi lesz később. Okos mindkettő, szép mindkettő, belevaló mindkettő (főleg a kicsi, jézusom, 15 hónapos, de azon gondolkodom, hogy bubifóliázzam az egész házat miatta, mert a hagyományos gyerekvédelem ide kevés), ha ez így marad, mire kamaszok lesznek, akkor a fiúkat kell félteni tőlük, és nem fordítva.

De ez kizárólag az ő természetükön múlik, nem azon, hogy ki milyen nemű.

2024. febr. 9. 17:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönom a válaszokat! Mondjuk 4-es az nagyon durva kijelentés, hogy utálod a kisfiúkat. Remélem a lányodat nem erre tanítod. Mint valami szélsőséges feminista hozzáállás. Ha meg a lányod is így fog viszonyulni a fiúkhoz, férfiakhoz ne csodálkozz majd ha egy normális férfi sem fog vele foglalkozni.
2024. febr. 9. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:
37%
Vannak fiú barátai abszolút. Mint írtam,ez ösztönös. Egyikükkel sincs bajom. Csak összeugrik a gyomrom tőlük.
2024. febr. 9. 17:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim ezt a sztereotípiát erősítik, mert a fiam sokkal agresszívebb, mint a lányom. És ez nem azt jelenti, hogy amúgy nem tud érzékeny meg kedves lenni, de sokkal hevesebb, erősebb is, és nehezebben kontrollálja az indulatait. Edzésben tartja a lányomat, de én ennek inkább örülök, mert így legalább megtanul kiállni magáért a lányom is, nem egy nyámnyila típus.
2024. febr. 9. 20:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Velem fordítva történt, egy kisfiú fellökte a lányomat, mire az anyukája mosolyogva megjegyezte, hogy hát, a fiúk már csak ilyenek. Na ezt a nőt én azóta lenézem, a saját fiam meg nem verekszik.
2024. febr. 10. 11:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Én lányként agresszívabb voltam, mint a férjem gyerekként és emlékszem, hogy voltak lányok általánosban, akik húzták a hajamat és csúfolkodtak.
2024. febr. 10. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!