Hol lehet társaságot találni egy 1,5 évesnek?
Utánanéztem, hogy mik vannak itt, de nagyon más nincs. A bölcsi eszembe jutott, de elvetettem. Nagyon anyás, altatni is csak én tudom, nem akarom elválasztani, ha nem muszáj, és ő még nincs kész rá.
Köszi #7, ezt megfogadom, ahogy te írtad, úgyhogy nincs annyira irányításmániás helikopter szülő benyomása. Mert becsszó, nem az akarok lenni, csak lehetőséget, hogy barátkozzon szegény gyerek.
Töltsd le a momz appot és nézz körbe, sok anya keres társaságot. Bár én leginkább magamnak kerestem, nem a gyereknek. :D Lett is pár egyén akikkel sokáig összejártunk, nem lettünk országos cimborák, de időtöltésnek jó volt.
Szigetszentmiklóson és Halásztelken tuti biztos, hogy vannak baba-mama foglalkozások, a gyereknek ez is érdekes lehet, anyák szerintem kevésbé kapnak teret társasági élet kiélésre ezeken a programokon. De ha van kedved átkompozni néha a Dunán, mi is szívesen programozunk olykor a 20 hónapos kislányommal. :)
Köszi 12, ezt nem is ismertem. :) Ti Százhalombattán vagytok? Itt van a komp, ahova minden nap ki szoktunk sétálni a Dunapartra.
Én sem értem teljesen a bölcsit. Van itthon egy másik babám is, úgyhogy még itthon is leszek egy darabig. Néztem kutatásokat, és azt találtam, hogy a legjobb a gyereknek 3 éves koráig otthon lenni. A bölcsi túl sok idő kötelezően (meg jó sok pénz is, ha mellette gyeden vagyok).
A gyereket konkrétan nem veszik fel állami/önkormányzati bölcsibe a települések nagyrészén, ha anyukának nincs munkáltatói igazolása, vagy szándéknyilatkozata. Ha mégis megtehetné és beadja bölcsibe úgy a gyereket, hogy nem megy vissza dolgozni, a gyed-et elveszik.
Facebook csoportban is érdeklődhetsz, Tökölön kizártnak tartom, hogy ne legyen valami babás program, sok kisgyerekes, csok-os költözött oda is az elmúlt években. De Battán is akad 2-3 féle program minimum. (Ercsiben élünk, előtte a szigeten laktunk, úgyhogy nagyjából ott is képben vagyok még. :))
Nem veszti el, mert van egy kisebb gyerek akira gyedet kap.
2 ellátás nem jár 1 gyerekre.
A nagyobb gyerekre járó gyedet veszti el.
Én is pl kaptam a nagyra a gyedet a kicsi csed-je mellé a nagy 2 éves koráig (ami mondjuk egy hónap volt, de náluk kisebb a korkülönbség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!