Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hol lehet társaságot találni...

Hol lehet társaságot találni egy 1,5 évesnek?

Figyelt kérdés
A kislányom nagyon szociális, meglát egy embert az utcán, és azonnal becsatlakozik mellé, és megy vele haza. Ha kisgyereket lát, még jobban odavan, ma odaszalad egyhez, aki ment haza az anyukájával, és megölelte. A kislány is visszaölelte, de aztán siettek haza. Most költöztünk ide, még nem sok embert ismerünk, akiket igen, azoknak tini vagy felnőtt gyerekei vannak. Olyan jó lenne gyerek társaság szegénynek, amíg nem megy oviban. Itt a játszók valamiért mindig üresek, baba mama klub 2 hetente van, de arra sem jutunk el mindig, mert pont olyankor alszik a kicsi. Nektek hol szocializálódik a kisgyereketek ovi előtt? Gondoltam arra, hogy írjak a helyi csoportba, hogy hátha van kedve valakinek "playdate"-elni. Szerintetek ez hülyeség? Te elmennél egy ilyenre a gyerekeddel?
2024. febr. 5. 17:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Utánanéztem, hogy mik vannak itt, de nagyon más nincs. A bölcsi eszembe jutott, de elvetettem. Nagyon anyás, altatni is csak én tudom, nem akarom elválasztani, ha nem muszáj, és ő még nincs kész rá.

Köszi #7, ezt megfogadom, ahogy te írtad, úgyhogy nincs annyira irányításmániás helikopter szülő benyomása. Mert becsszó, nem az akarok lenni, csak lehetőséget, hogy barátkozzon szegény gyerek.

2024. febr. 5. 21:41
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Töltsd le a momz appot és nézz körbe, sok anya keres társaságot. Bár én leginkább magamnak kerestem, nem a gyereknek. :D Lett is pár egyén akikkel sokáig összejártunk, nem lettünk országos cimborák, de időtöltésnek jó volt.

Szigetszentmiklóson és Halásztelken tuti biztos, hogy vannak baba-mama foglalkozások, a gyereknek ez is érdekes lehet, anyák szerintem kevésbé kapnak teret társasági élet kiélésre ezeken a programokon. De ha van kedved átkompozni néha a Dunán, mi is szívesen programozunk olykor a 20 hónapos kislányommal. :)

2024. febr. 5. 21:55
 13/19 anonim ***** válasza:
30%
pedig böcsi megoldås, nagyon annyås most de ha kell akkor elaudna gondozonénikel is .és a legtöbb kisgyereket 1,5-2 ėvesen beadják bölcsibe.
2024. febr. 6. 05:59
 14/19 Derjaderja ***** válasza:
100%
A bölcsi mért megoldás? Otthon van vele az anyukája, vagy rosszul értem?
2024. febr. 6. 07:37
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszi 12, ezt nem is ismertem. :) Ti Százhalombattán vagytok? Itt van a komp, ahova minden nap ki szoktunk sétálni a Dunapartra.

Én sem értem teljesen a bölcsit. Van itthon egy másik babám is, úgyhogy még itthon is leszek egy darabig. Néztem kutatásokat, és azt találtam, hogy a legjobb a gyereknek 3 éves koráig otthon lenni. A bölcsi túl sok idő kötelezően (meg jó sok pénz is, ha mellette gyeden vagyok).

2024. febr. 6. 08:02
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyereket konkrétan nem veszik fel állami/önkormányzati bölcsibe a települések nagyrészén, ha anyukának nincs munkáltatói igazolása, vagy szándéknyilatkozata. Ha mégis megtehetné és beadja bölcsibe úgy a gyereket, hogy nem megy vissza dolgozni, a gyed-et elveszik.

Facebook csoportban is érdeklődhetsz, Tökölön kizártnak tartom, hogy ne legyen valami babás program, sok kisgyerekes, csok-os költözött oda is az elmúlt években. De Battán is akad 2-3 féle program minimum. (Ercsiben élünk, előtte a szigeten laktunk, úgyhogy nagyjából ott is képben vagyok még. :))

2024. febr. 6. 08:47
 17/19 anonim ***** válasza:
41%

Nem veszti el, mert van egy kisebb gyerek akira gyedet kap.

2 ellátás nem jár 1 gyerekre.

2024. febr. 6. 16:26
 18/19 Derjaderja ***** válasza:
100%

A nagyobb gyerekre járó gyedet veszti el.

Én is pl kaptam a nagyra a gyedet a kicsi csed-je mellé a nagy 2 éves koráig (ami mondjuk egy hónap volt, de náluk kisebb a korkülönbség)

2024. febr. 6. 16:43
 19/19 A kérdező kommentje:
Én most csedet és gyedet is kapok, jövő hónaptól meg 2 gyedet. De nem ezen múlik, hogy beadom - e bölcsibe, nem ebből élünk meg.
2024. febr. 6. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!