Hogyan lehet a gyermeket jobban fejleszteni?
Minden ember más. Vannak félénk emberek. Ezzel semmi baj nincs. Ne szekáljátok a gyereket, ha nem akar szerepelni és kezdeményezni, akkor nem kell. Hadd legyen önmaga.
A beszéddel a logopédus fog tudni segíteni, ő mutatja majd meg a gyakorlatokat, amiket otthon tudtok vegezni.
A félénkségre én is ezt mondom. Én nem szerettem szerepelni. Persze otthon más, de mikor gyerek voltam a mamám folyton eröltette hiába kérte anyám hogy ne. És ez felnőtt létemre is sokáig megmaradt, és sokkal nehezebb volt magamtól levetkőzni ezt a gátlást. Én a gyerekemnél hagyom, hogy a sajá tempójában haladjon nem fogom neki eröltetni ha lassan nyílik meg.
A beszéd logopédus és amig ő nem ad esetleg más feladatot addig olvass, mesélj neki gyakran.
A logopédus ha úgy látja, ad otthonra feladatokat, amiket meg tudtok csinálni.
Az meg, hogy félénk, az ilyen. Nem egyformák a gyerekek. A lányom mindig is nagy dumás volt. Akárhova mentünk, azonnal barátkozott, dumált, elvolt bárhol bárkivel. A fiam meg pont az ellentéte. A bölcsiben tök sokáig nem is tudták, milyen sokat beszél. Aztán feloldódott ott is, és be nem áll a szája. De Akárhova megyünk, az elején meg se szólal. Még mamáéknál is teljesen megszeppent. Aztán kis idő után feloldódik, és le se lehet lőni. :)
Logopédus mielőbb, minél kisebb, annál könnyebben, gyorsabban fejlődik. Tényleg csodát tudnak tenni. Oviban nincs? Mert sok oviban eleve van ingyen.
A félénkség ellen az a legjobb, ha otthon biztonságos, elfogadó környezetet teremtetek neki, ami szerintem megvan. Attól még az alaptermészetében megmaradhat valamelyes visszahúzódás, de biztonságos háttérrel előbb utóbb ki fog nyílni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!