7 éves kislányomnak "nő" a jobb cicije?
Ma,amikor este altatáskor végigsimítottam,a jobb mellbimbója alatt éreztem egy csomót pizsamán keresztül.
Nő a cicije? És csak a jobb? Vagy baj lehet? Kb fél cseresznye nagyságú csomó van a mellbimbó alatt. Eddig nem tűnt fel,bár természetesen nem simogatom minden nap ugyanott,ugyanúgy... ez spontán tevékenység altatáskor.
Hogy nő a mell? Én már nem emlékszem a sajátomra,4o éves vagyok 😅😅.
Szóval vigyem orvoshoz? Vagy csak a hormonok mozgolódnak?
Kezdődik a pubertás.
Először az egyik kezdődik, később a másik. Első években feltűnő lehet a különbség, de ahogy érik, teltebb lesz, optikailag kiegyenlítődik.
Ne piszkáld!
Vidd orvoshoz azért, mert kezdődik a pubertás kor.
Ha kirai, azt majd az orvos megmondja.
Semmiféle hormont ne engedj neki adni!
Hagyd békén fejlődni a szervezetének a saját programja szerint.
Szintén 7 éves a lányom, lassan 8, 2-3 hónapja neki is elkezdett nőni a cicije. Pont úgy, ahogy írod, először az egyikben egy kis csomó. Most már a másik is elkezdett.
Felesleges orvoshoz menni, ez normális.
Azért kezdődhet ám a pubertás simán 7 évesen is. Barátnőm kislánya 7(!) évesen kezdett menstruálni, az anya mindenhova vitte, endokrinologus, nőgyógyász, hormonpanelek, stb de teljesen rendben van. Valószínű már 30 évesen nem fog menstruálni, mert "öreg" lesz a teste.
Kozmetikusommal pár napja beszéltük hogy az elsős 7 éves kisfia osztalyaban a 6,5 éves kislánynak megjott... Nonek a mellei, elég vicces látvány, (pedig nem az! mintha 2 babazoknit tett volna oda. Mostmar nagyon korán érnek a gyerekek, egyszerűen szörnyű belegondolni is..
“Akceleráció fogalma
Az évszázados (szekuláris) változások szembetűnően észlelhetőek (például: a nemi érés átlagosan évekkel korábban következik be, a testméretek megváltoznak: a mai emberek magasabbak, mint a száz évvel ezelőtt élők stb).
A heterokróniának az a formája, amelyben az evolúció során egy szervezet egyedfejlődésének sebessége felgyorsult, és az ősi egyedfejlődési sorrend végéhez még új fázisok is hozzáadódtak. Mindez azonban anélkül történt, hogy a teljes egyedfejlődési idő meghosszabbodott volna.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!