Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi történhetett a fiammal?

Mi történhetett a fiammal?

Figyelt kérdés

Amióta bölcsibe jár egy hónapja,totál "elromlott" a szobatisztasága. Nagy nehezen felépítettük a nyáron,most totál nullán vagyunk,ha bölcsiről van szó. Még az elején tök jó volt minden,nagy néha egy egy becsurrantás volt,de most?? 3napja totál pisisen hozom haza a ruháit,2garnitúrát is!

DE itthon meg ugyanúgy szól mindig hogy kell neki wc-re mennie,csak bölcsiben történnek ilyen nagy balesetek.

2010. okt. 22. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? A dadusok mit mondanak a nappali benti "viselkedéséről"? Szorong a kicsi?
2010. okt. 22. 23:28
 2/6 anonim ***** válasza:

hmmm ez különös.nem lehet hogy talán a bölcsibe fél valakitöl?

nálam a lányom is ilyen volt hogy délután bepisilt,mig végre kiderült hogy több mint 2 orát aludtak a gyerekek,az ovónéni meg pletyizet.

És biza nem mindegyik gyerköc megy ki alvás elött pisilni

2010. okt. 22. 23:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Lehet, a gyereked még nem érett meg a bölcsődére, vagyis arra, hogy elváljon tőled...

Szorongást okoz nála az idegen környezet, az idegen emberek...

Volt "beszoktatás"???...

Én a helyedben még 1 évig otthon lennék vele és csak utána próbálkoznék a közösséggel, akkor is szép lassan beszoktatva (szerintem a a kisfiad érzékenyebb lelkű az átlagnál).

2010. okt. 23. 00:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Azáltal, hogy a kicsi bekerült egy számára új környezetbe, kissé felzaklatódott. Még akkor is, ha látszólag minden simán ment a bölcsiben, és ő jól érzi ott magát. Mégis, kikerült Anya szoknyája alól, be a nagybetűs Életbe, és ebben az esetben teljesen természetes, hogy a szorongása úgy nyilvánul meg, hogy újra bepisil. (Ilyen akkor is előfordulhat, ha kistestvére születik, vagy ha bármi más olyasmi történik, ami felborítja egy kicsit az addig megszokott életét, és nem csak bölcsisekkel, de nagyobbakkal is megeshet.)

Nem kell nagyon kétségbe esni, javaslom, beszélgess a gondozónőkkel, és közösen talán többet tehettek azért, hogy a kicsid hamar feloldódjon, és megszokja az új helyzetet.

Az is segíthet, ha elalvás előtt külön megpisiltetik, mert az ilyen kicsik még valóban nem szoktak maguktól elmenni pisilni alvás előtt.

2010. okt. 23. 00:12
 5/6 A kérdező kommentje:

A fiam kereken 3éves! Már hova maradjak vele itthon? Dolgozok amúgy is!

Az elején kerek perc kijeentették,hogy igenis bölcsiérett már.

Nem hiszem hogy szorong,nagyon sok kis pajtása van,mindennap elmeséli a történteket,tegnap egész délután énekelt nekem :))

Persze hogy volt beszoktatás,2hétig szépen fokozatosan!

Apjával egy ideje szétmentünk,de akkor már nem voltunk együtt amikor elkezdtük a bölcsit...szóval ez sem lehet

szeritem baj....

2010. okt. 23. 07:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem mer szólni az óvónőnek, hogy pisilni kell, vagy egyszerűen nem figyelnek rá.

Szerintem nem szorongásról van szó, miért hiszik sokan, hogy a gyerek nem érzi jól magát a bölcsiben. Mennyivel jobb az ha vele egykorú gyerekekkel játszhat, mint csak az anyával otthon. Persze kivételek mindig vannak, biztos sok anyás kisgyerek van, aki tényleg nem érett a bölcsire.

2010. okt. 23. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!