Akik éltek, élnek panelben, azokhoz szól a kérdésem. Volt-e problémád a szomszéddal, pl.aki alattatok lakott, hogy a gyerek zavarja őket? Pl. Auto tologatás ilyesmi miatt
Kerdezo, rajtad es a neveleseden mulik.
Hogy ne lehetne mar mondani egy ket evesnek, hogy nem bujocskazunk, meg futkosunk a lakasban ?! Miert ne lehetne mondani ?
Pont, hogy mondani kell, ki mondja, ha nem te ?
Nalunk alap volt, hogy arra tanitottam, hogy nem kiabalunk, sikongatunk, rohangalunk, ugralunk, labdazunk stb. a lakasban. Ennyi, erdekes modon felfogtak, es nem csinaljak. Igen, mar 2 evesen sem csinalta, mondjuk en rengeteget vittem oket levegore.
21.-nek igaza van.
Ahogy neveled.
Nekem a fiam most két éves,a nagy már 10,és már elköltöztünk a panelbol,de a lányom 5 éves koráig ott éltünk.
Soha nem rohangált,labdazott bent a lakásban
Ahogy most sem labdazhat sem a kicsi sem a nagy bent a házban.
Arra van az udvar.
Szaladgálni sem nagyon engedem a kicsit,mert balesetveszélyes ahogy veszi a kanyarokat a szobák között
Nem azt mondom,hogy semmit ne engedj a gyerekednek,de azért mindennek van határa.
Nem tudom hányadik válaszoló voltam,de az elején már írtam egy választ,hogy soha egyik szomszédnak sem volt baja velünk
Sose. Nen hagytuk a gyerekeket vadulni, dobálózni, szaladgálni, ugrálni stb. Azért az autó tologatás annyira nem hangos, meg én autós szőnyeget vettem a fiamnak, így eszében sem volt máshol tologatni, minek, ha van rajta parkoló, utca stb is. Azon szeretett játszani.
Ettől függetlenül biztosan lehallatszottak néha, de nem voltunk problémásak. Nyugdíjas hölgy lakott alattunk.
Mi elköltöztünk amúgy kertesbe, azért a múlt idő.
Bocs az offért, de olvasom a véleményeket, és nem tudom, hogy mi is konkrétan az az autótologatás, amit nem engedtek, mert hangos. 😊
Nekem még csak 16 hónapos lesz a fiam, még annyira nem autózik, alig van egy-kettő (eszembe sem jutna, hogy pont azok hangosak), de gondolom egyre inkább fog, és nem tudom, hogy mi zavarhatja a szomszédokat.
Szóval milyen autók (és milyen burkolaton) tudnak idegesítőek lenni?
Igen, volt bajunk, a gyerek mezítláb szaladgált, ez zavarta. Ezután vettünk neki papucsot, utána már nem panaszkodott, de gondolom az tartotta benne a lelket hogy mondtam neki hogy hamarosan elköltözünk.
Amúgy nagyon szűkös volt ott a hely, meg lehetett bolondulni, a mi mentális egészségünknek nagyon nem tett jót a panel, nem szerettem ott élni.
Én nem panelban, hanem hasonlóan vékonyfalú téglában laktam. Hozzám kopogtak át a nénik, akik egész nap itthon voltak, érdekes módon más nem hallott/látott semmit. Hajnali 5 körül volt az egyik néni koránkelő, 2 szobányira volt a gyerekem a faltól, mégis ilyenkor alvás közben be kellett fognom a fülét, hogy ne hallja a kegyetlen hangos turmixot, amit reggelente csinált magának a néni, ha nem keltem fel időben, a gyerekem felkelt ré. Egy-két hónapra rá meghalt a néni rákban, kiderült, hogy ilyen vitaminturmixot ivott vagy mit, gyógymódként és gondolom nem tudott rendesen aludni. Nagyon szégyelltem, hogy szóltam érte egyszer, nem változott és sosem mentünk át palacsintázni, mert mindig "majd legközelebb"..
Egyébként más soha nem zavart semmilyen téren, egyedül az, mikor az egyik lakó a lépcsőházban félmeztelenül kisgatyában szerelgetett majdnem egész nyáron, de nem mertem mondani, hogy öltözzön fel, mert olyanok is voltak.. Szerintem az ideggyenge emberek szólnak gyerekzajért, meg általános zajokért, én a kutyaugatást se "hallom meg". Mármint, ha figyelem nyilván hallom, de alapvetően nem tűnik fel kertesben sem és társasházban sem, de itt is van, aki cirkál, hogy "melyik kutya szokott vonyítani"? Na ő ideggyenge:) Egyébként miután elköltöztünk, fuvolatanár költözött a helyünkre. Mindig lehet rosszabb.
laktam egy panel legfelső emeletén 2 kisgyerekel de nem szoltak érte igaz ,napközben bölcsibe voltak mi meg dolgoztunk . aztán elköltöztünk egy másik panelba de földszintre falszomszédom egy gyerekes család lett ők lettek a barátaim később igy ha hangosak voltunk kicsit sem szoltak érte . másik szomszédom aki velünk szemben lakik egy idős håzaspår akiknek szintėn voltak gyerekeik igy tudják milyenek a gyerekek.
viszont most külföldön élünk egy 4 lakásos tėglaépületben itt belefutotunk olyanba hogy valamelyik alsó szomszéd szerint tul hangosak voltunk azt jöt tulaj azt csak azt látta hogy 2 gyerek telefonozik csendben a 3 is csendben volt ,mi meg mondtuk alatunk is lakik gyerekes család ovis gyerekel. azota béke van a házban .
Olvasom itt ezt a "én nem hagyom, hogy futkosson...stb, ezért nálunk nem zajosak", és nem tudom megállni, hogy ne nevessek.
Pont az az igazán hangos, amikor leállítod a gyereket. Amikor elkapod a futkosó grabancát, amikor arrébb tereled a parkettán autózó gyereket (valaki kérdezte: a visszahúzható autó a legjobb) a szőnyegre. Amikor leállítod a civakodókat.
Akinek soha semmikor nem kell beavatkoznia és a gyereke 2 évesen is olyan szent, hogy magától tudja, hogy nem is beszélünk nagyobb hangerővel...na az nem létezik.
Nem ezt látom a bölcsiben, oviban és az iskolában sem.
Mi téglában élünk, senki nem szólt még nekünk, pedig ez is vezeti a zajt, de beismerem: a reggeleink baromi hangosak. De egyébként gyerek nélkül is az volt, férjem a legnagyobb trappoló a világon. Zokniban is úgy csapja a sarkát, hogy most csak azt hallom, hogy dübb-dübb-dübb jobbra-balra, ahogy öltözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!