Mi lehet az oka 3 éves kislányom viselkedésének?
Szeptemberben vissza mentem dolgozni a helyi oviba, miközben a dédi "költözött" hozzánk a hétköznapokra hogy vigyázzon a kislányomra. A munkaidőm 6-14 óráig tart, igy a délutánt együtt tudtuk tölteni.Sőt, a dédi sokszor el is hozta hozzám az oviba, ahol nagyon jól érezte magát. Dec. 20-ig volt ez igy, azóta itthon vagyunk, és januárban már kezdjük az ovit. Viszont az utolsó "munkahetemen" a kislányom elkezdett bepisilni és bekakilni, és nagyon erős hisztijei lettek, amik eddig nem voltak. Ez az állapot azóta is tart, talán csak picit javult mióta itthon vagyunk.
Nagyon erős kapocs volt -vagy remélem van is - közöttünk, de néha úgy érzem haragszik rám amiatt hogy "itthon hagytam" és elmentem dolgozni. Dédiről azóta hallani sem akar, mikor találkoztunk vele, inkább elfordult.
Mi lesz igy az ovival, meg egyáltalán?
Vajon mennyire kell komolyan venni? Úgy értem ez minden ilyenkorú gyerekkel van, vagy esetleg ennyire a lelkére vette az új helyzetet ?
szia a lányom szeptemberben kezdte az ovit. 2 hét, és megunta. utána napokig bepisilt, nem szóltam. ugy tettem, mintha nem venném észe. Ha szólt, csak annyit mondtam, jól van öltözz át.
Elhagyta.
Most jön azzal, hogy " anya nem akarok oviba menni, mert ez meg az bánt, nem enged játszani stb.
NEM!!!!!! Oviba menni kell, és kész. Kilestem ,egyik nap megbeszéltem az óvónővel, hogy hagy nézzem a lányom , hogy hogy viselkedik, mert ottthon állandóan panaszkodik. Mit láttam? azokkal a lányokkal játszott, akikre mondta otthon, hogy bántják, és elveszik a játékát.
Megbeszéltük otthon, hogy hazudni csúnya dolog, utána 2 hétig ment 1 szó nélkül.Most, hogy szünet van, újra kezdi, hogy nem szeretne menni, de mgyarázom neki, hogy menni kell, mert buta marad.
Szerintem nálatok is ez lehet, hogy ellenkezik valami miatt, mond meg neki, hogy ki fogják nevetni a többiek, sokat beszélgess vele, de ne bánj vele úgy, mint egy kisgyerekkel, hanem úgy beszélj vele, mint 1 felnőttel. Értem itt ez alatt,( mielőtt jönnek a tiltakozó anyukák), hogy én mondtam a lányomnak, hogy apa sem szeret dolgozni menni, mégis mennie kell, mert ha nem megy, nem lesz mit enni, nem lesz szép ruha, stb.
És felfogta.
Azóta is csak akkor érti meg a dolgokat, ha kisfelnőtt módjára beszélünk vele.
1 próbát neked is megér.
2 gyerekes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!