Kedves Anyukák! Ti gyerekeiteket, hogy szoktattátok le a cumizásról, s mennyi idősen? Csak alvásnál érdekes, mivel elalváson kívül sosem cumizott.
Muszáj volt leszoktatni 2.5 évesen, mert nagyon csúnyán kimarta az arcát, bár csak alvásnál használta. Már napokkal előtte meséltem neki, hogy odaadjuk a húsvéti nyuszinak, elköszöntünk tőle.
Az első nap még nagyon hiányzott neki, de pár nap alatt túltette magát rajta és nem kereste többet.
A kisebbik lányunktól a múlt hét elején vettük el, ő márciusban lesz 3. Ő is csak alváshoz kapta meg. Én pont előtte vettem egy nagyon szép Mancs őrjáratos Sky párnát (a nővére miatt látott már részeket, és odáig van azért a kutyáért), így egyik este mondtam neki, hogy a cumi az olyan dolog, amit babák használnak, de ő már nagylány, itt van helyette ez a szuper nagylányos párna.
Azóta minden alvásnál, mikor kereste a cumit, ezt mondtam neki, és minden gond nélkül elalszik így is a kis párnájával.
Nekem azt javasolták, hogy vigye el a télapó, vagy a Jézuska, de nem akartam ilyen szomorú dolgot kapcsolni egyikhez sem. A nővérével is meg tudtam beszélni anno, a kisebbikkel is ugyanezt tettem.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A könyv jó ötlet még nem néztem utána, de gondoltam, hogy létezhet ilyen.
Erről a körömlakkról nem is hallottam még.
Többiek nektek is köszönöm, mind hasznos, jó ötlet.
Azt had kérdezzem még meg, hogy az első éjszakák milyenek voltak cumi nélkül?
Kicsit aggódok,hogy csak sírna s nem aludna el(elég kitartó fiú)
2 éves 4 hónapos, kistesó júniusba fog születni addig szeretném, ha letudnánk tenni a cumit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!