Mit kell tudni egy gyereknek ha oviba megy?
Sziasztok.
Szeptemberben kezdi kisfiam az óvodát.
Miket gyakoroljak vele, mit tanítsak meg neki amit fontos hogy tudjon ovi kezdésre.
Amiket tud:szépen, választékosan beszél, szoba tiszta, annyi hogy kakálásra kéri a pelust még, de rajta vagyok hogy ez is változzon.
Eszik egyedül szépen, csak lassan, sztem az oviba gyorsabban kell hogy egyen majd.
Meg mossa egyedül a kezét, arcát, fogat mos.
Egyedül öltözködni nemtud.
Neha leveszi a nadrágot meg a boxert, de nincs kedve hozzá még.
Cipőt, szandált nem veszi le se fel egyedül.
Ezekbe hogyan tudnék neki segíteni hogy menjen egyedül is?
Pohárból szépen iszik egyedül, sztem azzal se lesz gond.
Sokat festünk, gyurmázunk, kirakózunk, építőzünk.
A lépcsőzéssel van még gond.
Felfelé egyedül is tud menni, de lefelé kapaszkodik még.
Nyolc hónap van szeptemberig...addig megtanul öltözködni,meg még egy csomó dolgot is mellé...
Ne parazz januárban azért mert szeptemberben oviba megy a gyerek...
Lányom 4 évesen is csak mellélépéssel és kapaszkodva lépcsőzött (gyógytornára jártunk), ennek ellenére rég óvodába járt...
Öltözni, vetkőzni jó ha tud. Nyilván úgy taníthatod, ha nem csinálod meg helyette.
Ha szobatiszta és mások számára is többnyire érthetően beszél, az már nagyon szuper. Nyolc hónap alatt rengeteget fog még fejlődni és változni.
Sok gyerek 3 évesen a felére sem képes ezeknek, mégis feljönnek oviba. Öltözködni minden oviban segítenek a gyerekeknek, még a nagyobbaknak is, nem hogy a belépő kicsiknek. Úgy tudod segíteni, hogy mindig magyarázod közben, néha hagyd kicsit küzdeni is a ruhákkal, amikor időtök engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!