Baj, ha másfél évesen még gyakorlatilag csak tápszert eszik?
Mintha csak én írtam volna a kérdést, én is ugyanebben a helyzetben vagyok. 17 hónapos a kisfiam, nem eszik semmiből mennyiséget, csak kóstolgat, csipeget, pár kanál, pár falat. Negyed óra múlva visit mert éhes, de a normális kaja akkor sem kell neki csak a tápszer! Egyszer ezt kb8 órán át játszottuk addig bírtam idegekkel a végén persze ő nyert és adtam neki tápot.
Próbáltam az éjszakai evésekről leszoktatni ezzel a tápszer vizezéses módszerrel, de nem vált be, fél órával később megint fenn
volt és ordított az éhségtől..
Aztán ezt elengedtem, és láss csodát már egyre ritkábban kell fel, többször átaludtuk már az éjszakát. Kezdem azt gondolni hogy magától meg fog oldódni a nappali evés is, amikor a gyerek igazán megérik rá.
Elcsesztem mert pufit, burgonyaszirmot ilyesfajta nasikat adtam és mostanra már keresi, ezekből sokat meg tud enni és még kevesebbet eszik másból.
Örülök neki! Csak így tovább! :) Sokan azt mondják tudják ám ők hogy mi kell nekik, védőnő doki is ezzel intézett el többször, azt vettem észre amíg "erőltetni" próbálunk dolgokat csakazértis ellenàll, de ha elengedem, úgy teszek mintha ráhagynám spontán bekövetkezik a vágyott változás. A szobatisztasággal kapcsolatban nem fogok rágörcsölni, haladunk az ő
ütemében. Az evés, alvás sem akkor és attól változott amikor én akartam és rajta voltam foggal körömmel hanem a gyerek alakította szépen lassan magának talán épp a szelíd terelgetés, peldamutatás alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!