Ciki esőben-hóban-fagyban gyalog vinni a gyerekeket az oviba?
Talán hülye kérdés. Nincs jogsim (90+ óra vezetés és 4 sikertelen vizsga után feladtam), de ezzel kb. én vagyok az egyetlen anyuka a környezetemben.
Csókos kertvárosi övezetben lakunk, gyerek-gyerek hátán, mindenki autóval viszi őket a helyi oviba, pl. munka előtt. De ha esetleg gyalog, mert otthon van kistesóval, rossz időben akkor is beteszi a gyereket a kocsiba..
Lassan ovis a gyerekem, és azért eszembe jutott, hogy szegény gyerekem pl. egy ilyen szakadó esős napon is gyalog megy az oviba... Jó, pár perc az ovi gyalog az ő tempójában is, inkább a suli lesz gáz, ami már fél óra gyalog..
Mi kb.300m-re lakunk az ovitól, a hátsó kerítésünk mögött van az ovi, csak meg kell kerülni a fél utcát. Rajtunk kívül alig páran viszik gyalog a gyerekeket. Mi gyaloglunk, sőt most van egy 3 hónapos kicsi, őt is tokom a babakocsiban, esővédővel ha olyan az idő. Kisfiamra gumicsizma, eső nadrág, esernyő, aztán pocsolyázhat már reggel is. A többi gyerek vászoncipőben száll ki a kocsiból, és jajgatnak a szülők, hogy ne ugráljanak a pocsolyába. Nem fogom ezért beindítani a kocsit, ráadásul a kicsi elalszik útközben, úgyhogy miután a nagyot leadjuk az oviban, még sétálok vele, vagy a teraszon hagyom fedett, szélvédett helyen, hadd aludjon még a friss levegőn.
Szóval mi gyalog megyünk, és még élvezi is az utat, mert esőben pocsolyázhat, hóban hógolyózunk, jó időben bogarakat vizsgálunk, stb.
Úr isten bakker...
Mi mindig gyalog jarunk suliba, hóban,fagyban, esőben...ráadásul tolom magam előtt a babakocsit a fiammal
Ha esik én total elazok
25 perc a suliig az út
Ugyan mi az ovi szomszédjában lakunk, ezért mindig gyalog megyünk, a szülők többsége kocsival hozza a gyereket, az is, aki nem megy tovább dolgozni.
Az óvónő többször is megjegyezte már, hogy ennyi séta azért kellene a gyerekeknek.
Ugyanez. Feladtam a vezetést a tanfolyam közepén. Én tudtam vezetni,már főúton mentem 90-nel. De nem nekem való. Kereszteződésben nem mertem kihajtani.
Nekem tökéletesen megfelel a gyalog-busszal-vonattal való közlekedés. Semmi gond nincs vele. Férjemnek van jogsi,autó.
Dehogy ciki!
Mi is gyalog, busszal járunk évek óta.Van jogsim, de sajnos pánikrohamot kapok ha vezetnem kell, ezért inkább nem veszélyeztetem a mások és a családom testi épségét az utakon.
Viszont a gyerekeim akik 9 és 5 évesek, megtanultak közlekedni, le tudják olvasni a a menetrendről mikor jön a busz és még sorolhatnám az előnyeit, nem beszélve arról, hogy ez a plusz mozgás jót tesz nekik
Van jogsim, szeretek is vezetni, de sose vittem /hoztam a gyerekeket kocsival az oviba. Gyaligv5 perc volt, kocsival az egyirányú utcák és a reggeli dugó miatt 2-3x ennyi lett volna, ráadásul parkolóhely is alig volt az ovi környékén.
Sohanem volt ebből gind, betegek se lettek a hidegtől, esőtől. Csak megfelelő ruházat kell
15, pacsi. Csak én le is vizsgáztam. Az volt az utolsó alkalom, hogy vezettem. Ironikus módon akkor döntöttem el végleg, hogy nem nekem való. Jól döntöttem.
Kérdező, ciki?? Komolyan ilyesmi eszedbe jut...? Aki szerint ciki, azt ki kell röhögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!