Kisgyerekes családok, mi az oka annak, ha nem díszítitek egyáltalán a házat adventi időszakban?
Sok kisgyermekes ismerősünk van, itt az utcában is, de a legtöbb helye kb. semmi dekoráció. Nàlunk kívül-belül fel van díszítve a ház, ha jönnek más gyerekek, többször mondták már a szüleiknek, hogy "mi is csinàlunk ilyet"? vagy "nekünk is lesz égősorunk"?
Nekem mondjuk alap, hogy feldíszítem a házat, gyerekek előtt is szerettem, de most miattuk pláne. Emlékszem, gyerekként is úgy szerettem nézni a kivilágított házakat.
Ti nem vágytok rá, hogy hangulatossá tegyétek nekik a karácsony előtti időszakot?
Nekem pont a kisfiam hozta vissza a gyerekkorom igazi karácsonyi hangulatát :)
Eddig nagyon utáltam az egész karácsonyra hangolódós időszakot, a karácsonyt.
Most 10 hónapos, és annyira jó érzés a jelenlétében kreatívkodni, díszíteni.
Mi társasházban lakunk, én az emeletünkön a korlátot, az ablakot díszítettem fel szarvasokkal, girlandokkal, szánkóval. Az erkélyre fényeket tettem, az ablakra díszeket készítettem.
Úgyhogy nálunk így alakult a díszítés :)
Én szeretek kicsit dekorálni mindig, de nem rég költöztünk, itt kb. elveszik a házban az a karácsonyi dísz mennyiség, ami a lakásunkban már rengetegnek tűnt. :D A meglévőket sem egyszerre vettem, minden évben egy-egy valamit szereztem be, szépen összegyűlt, majd itt is így lesz.
Nekem pl. szép emlék, hogy anyu is így csinálta és sokszor mi választhattuk ki éppen mit vegyünk. Ezt szeretném én is tovább vinni hagyományként kvázi. Párszáz forintos kiegészítőkről beszélünk, azt azért kihangsúlyoznám.
Kívülről van ajtódíszünk és egy egyszerű égősor az eresz alatt (itt hagyta az előző tulaj). Többet nem szándékozunk egyelőre, majd ha nagyobb lesz a gyerkőc, az alkotás öröme miatt lehet kreálunk együtt ezt-azt a bejárat előtti kiugróba.
Belül nagyon szeretem a hangulatfényeket, így van pár égősorunk, adventi koszorúnk, asztaldíszünk, virágunk karácsonyi kaspóban, karácsonyi asztali futónk, meg ilyen apróságok. Plusz a karácsonyfa lesz még. Én szeretem, de megértem, ha más nem csinálja, pl. a férjem sem annyira igényli, ő nulla ünnepi hagyományokkal nőtt fel, sosem volt karácsonyfájuk sem.
Azért a drágaság relatív. Sok díszt lehet otthon is fillérekből kreálni, vagy pl. két hete láttam a jyskben elemes, 40 led-es fénysort 750 forintért. A Pepcoban/Kik-ben 450 ft egy csomag elem, elég sokáig elég. Aki szereti megteremteni a karácsonyi hangulatot dekor formában, az megtudja tényleg pénz nélkül is szinte, de ismétlem, ha valaki nem AKARJA, az elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!