Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meg bántottam a kisfiam,...

Meg bántottam a kisfiam, nagyon rosszul esett neki, biztos vagyok benne hogy emlegetni fogja hogyan tehetem jóvá?

Figyelt kérdés
Nagyon nehéz napjaim vannak a kislányom totálisan ki készít mindenkit, brutális dackorszakban van. Reggel is fél órát üvöltött a földön fetrengve amiért megfogtam a csizmáját, majd végig úton kifelé ugrott a babakocsiból. Apa csak magával van el foglalva, meg azzal hogy tud felpiszkálni aminek 2 ezer forinttal többet költöttem a héten, mellette munka, hétvégén vendégeket várunk a lakás egy merő káosz és minden a nyakamon van. Új bútort kellett rendelünk, közben a két gyerek önmagukból kikelve ugráltak a kanapéról és rohangáltak, nyafogtak és csak egyfolytában anya anya anya és még a férjem is gyere, nézzed, közben be kapcsolta hangosan a zenét megy a mosógépben a centrifuga és egyszerűen nem bírtam ezt a káoszt el sírtam magam. A fiam ott állt előttem és csak mondogatta nyafogval, hogy anya anya anya, aztán észre vette hogy sirok, majd rá kérdett hogy mi a baj én lökött meg azt mondtam hogy te vagy a baj. Nyilván nem úgy értettem, inkább a nyafogásra gondoltam. De szegény rögtön be szaladt szó nélkül a hálóba és ott pityergett magának. Bocsánatot kértem tőle, mondtam hogy anya buta volt és nem gondolkozott mit beszél, meg hogy nagyon szeretem, de többször is sírva fakadt és csak mondta hogy én vagyok anyának a baj és nagyon zokogott.
2023. dec. 1. 01:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%
Bmeg.. Még olvasni is rossz volt amit mondtál neki. Szörnyű. Ha ilyen szarba vagytok intézd el a ferjeddel de ne a gyerekeken töltsd már ki. Nem gondolod hogy cseppet törődő figyelemre , szeretetre vagynanak azért roaazalkodnak meg anyaznak?
2023. dec. 1. 11:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Itt tudod mi a marha nagy probléma? Ez: "Apa csak magával van el foglalva, meg azzal hogy tud felpiszkálni aminek 2 ezer forinttal többet költöttem a héten" - még nem tűnt fel, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz? Nem csak tettleg lehet valakit bántalmazni.

Amíg a férjecskédet helyre nem teszed, addig te egyre mélyebbre csúszol, a gyerekek már most is idegroncsok, ez elég világosan látszik. A gyerekek elve átveszik a körülöttük élő felnőttek lelkiállapotát, főleg az anyáét. Tulajdonképpen tükröt mutatnak a viselkedésükkel. És amíg a férjed s*ggfej, addig ez nem is fog változni.

2023. dec. 1. 12:42
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ott a pont a 12es nél.
2023. dec. 1. 12:47
 14/20 NTBS ***** válasza:
100%

Nem kell jóvá tenni!

Viszont a parkapcsoltodat rakd rendbe.

2023. dec. 1. 13:03
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

Igazából az a bajod, mint a legtöbb hasonló káoszos családnak: a férjed csak dísznek van ott, a gyereknevelés meg a mesében létezik.

Első körben a férjeddel kéne valamit kezdened, mert ezekből a dolgokból neki is ki kéne a vennie a részét. Egyedül nagyon nehéz mindent menedzselni. Ha a férjed is részt venne a nevelésben és nem csak csesztetne, akkor te se lennél ennyire kipurcanva és nem mondanál ilyeneket a fiadnak.

A másik probléma a nevelés (már ha van). Egyáltalán nem értem pl, minek kell rohangászni és a kanapéról ugrálgatni a lakásban. Tök balesetveszélyes, meg ezek a dolgok nem arra valók (ki tuja, mit dönt le, mit tör össze), tegyék ezt a játszón. Azért csinálják amúgy, mert nincsenek lefáradva, tele vannak energiával, de akkor sem ez a megoldás. Az egész napos anyától amúgy én is agybajt kapnék, de erről is le lehet szoktatni őket. Nem buták, egy idő után meg tudják érteni, hogy anyának most kell néhány perc nyugi, aztán megint ott lesz velük.

Nekem is két gyerekem van, a nagy 6, a kicsi 2 és fél éves, őt gondolatban párszor már kilógattam az ablakon, annyira dacol, és sokkal szigorúbban fogom, mint a nővérét, de szerencsére partner ebben a férjem is, így sokkal könnyebben fogadnak szót a gyerekek. És mivel szót fogadnak és tudnak viselkedni, simán van időm mellettük másra is, de sok dologba őket is bevonom, ugyanúgy tudnak pakolni, ahogy én, vagy letörölgetni a dolgokat, ahogy én.

Napirend, fegyelem, határok, és egy hosszas beszélgetés a férjjel.

A fiad sajnos nem fogja elfelejteni egyhamar. Azt meg tudom érteni, hogy ekkora teher alatt kibukott belőled, és biztosan nem gondoltad komolyan, de a nagyobbik lányom két év távlatából is nagyon jól emlékszik akár mondatokra is, butaság azt gondolni, hogy majd holnapra elfelejti. A tetteiddel, a figyelmeddel tudod bizonyítani, hogy ez nincs így, és idővel teljesen elhalványul majd az emlék, de az nem holnap lesz.

2023. dec. 1. 13:14
 16/20 A kérdező kommentje:

A férjem menthetetlen sajnos, próbálok önállóvá válni és válni, de addig ez van. Ő mindig saját magát helyezi előtérbe, mindegy ha épp a gyereket teszem tisztába mert nyakig kakis épp akkor jut eszébe, hogy "csináld már meg a biztosítást mert két hét múlva le jár", "-mindjárt, mert most dolgom van", "-mert neked mindig dolgod van, sosem vagy képes semmit el intézni" kb ennyi a kommunikációnk.

Nevelem a gyerekeimet, tanítgatom őket mit szabad és mit nem, igyekszem következetes lenni, be vonom őket a házi munkába, de néha velek is el szalad a ló, főleg ha apánál mindent lehet (mert nem érdekli mit csinálnak) amíg anyának dolga van

2023. dec. 1. 22:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát, igy sajnos valoban nehez gyereket nevelni. Sajnálom.
2023. dec. 2. 11:40
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha egyszer igaz, kérdező... igen is az ilyen hisztis gyerek hatalmas baj tud lenni. 4 éves, nem másfél.
2023. dec. 2. 13:49
 19/20 anonim ***** válasza:
#16: Kérdező, a vázolt helyzet lenne az, amikor a képébe b*nám a kakás pelenkát, hogy "ok, cseszd meg, megcsinálom a hülye biztosítást, ha már te képtelen vagy rá; addig te meg vakard ki a kölködet a xarból".
2023. dec. 4. 07:18
 20/20 A kérdező kommentje:
Volt már rá példa #16 nagyon ki hozott a sodromból, egy szót sem szóltam de a pelus a képébe mindent el mondott
2023. dec. 5. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!