Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek a helyzetet?...

Hogyan kezelitek a helyzetet? Alsó szomszéd (panel). Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Amióta a fiam járni tud és futkosni, állandóan fel-kopog, csenget, leveleket ír. Eleinte mindig rászóltam a fiamra, de mivel rettegni kezdett a kopogásoktól, akkor is, ha valami más zajt hallott, így abbahagytam, nem szóltam rá. Fogalmam sincs mekkora zajt tud csapni egy másfél-2 éves kisgyerek, de a lényeg, hogy naponta max. 10-15 percig játszik úgy, hogy közben szaladgál, de már az első pár percben felkopognak. Pl.: amikor hazaér az apja és örömében fut egy kört, a néni azonnal jelzi nemtetszését.

Beszéltünk már vele, tudja, hogy van gyerek, de egyszerűen nem tudom jobban korlátozni, így is eléggé szigorúak vagyunk vele. Tényleg sok lenne, az a pár perc, amikor boldogan szaladgál? Ti mit tesztek? Tilos a lakásban szaladgálni?

Ráadásul a napokban érkezik a kistesó...

2010. okt. 20. 18:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Bakker,,sosem laktam panelban, most meg is köszönöm a Jóistennek....:) nézd egy kicsit a nèni szemszögéből: más dolga sincs, minthogy hegyezze a hallókészülékét, majd mikor csörtet a gyerek, felmegy benne az ideg és megy a partfisnyélért...ennyi szórakozás kijár neki is, igy nem kell kávét főznie, amugy is felmegy a nyomata ebéd után....:) milyen szép a közösségi élet! Sz@rd le, tenni ugysem tudsz mit!
2010. okt. 21. 00:38
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem legközelebb kedvesen kérdezd meg, hogy miben zavarta meg a kisfiad a "hangoskodással". Éppen aludni próbált, vagy esetleg a TV-t nem hallja tőle? Mondd neki, hogy nyugodtan hangosítsa fel a Tv-jét, téged nem zavar.

Egyszerűen nem is értem az ilyen összeférhetetlen embereket.

Ne foglalkozz vele, ha felkopog hát felkopog. Ha feljön, kedvesen köszönd meg hogy szólt és folytassátok amit addig csináltatok. Majd megunja.

2010. okt. 21. 14:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló volt a helyzet, alattunk öreg néni lakik, és állandóan panaszkodott, hogy milyen hangos a gyerek. Egyszer meguntam, és indulatosan közöltem vele, hogy a gyerekemet meg az zavarja, amikor ő hangosan nézi a tévét, nem tud tőle aludni, pihenni. De ha ő visszafogja magát, akkor majd mi is. Természetesen a tévéről és a kedvenc sorozatairól nem volt hajlandó lemondani, így én sem korlátozom a gyereket. Viszont azóta nem jött többet panaszkodni. És persze a tévé minket nem zavart igazán, de hát valamivel muszáj volt visszafognom.
2010. okt. 22. 14:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt egy ilyen kis "drága" néni. Amíg megfohászkodva kértem tőle bocsánatot és esdekeltem a elötte, addig zaklatott. Aztán egyszer rossz passzban talált és elég hangosan -no nem durva szavakat használva- a tudtára adtam, hogy most már koccoljon, mert már nagyon dühítő. Na, többet nem zavart. Csak ebből értenek. Amíg látják, hogy támadható vagy, addig támadnak.
2010. okt. 22. 15:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tilos. Nálunk a FELSŐ lakó az, akit zavar a zaj. A 2,5 éves gyerekem négykézláb mászkál az öccsével, vagy egyik szobából a másik szobába szalad. Ami legrosszabb esetben sem tart pár percnél tovább. Erre azonnali dörömbölés a válasz!! Mindig!! Kombinálva tárgyak padlóra dobálásával és az utcán való ordítással, hogy neveljem meg a gyereket. A szomszéd diplomás, gyerekekkel foglalkozik és van gyereke. Lassan egy éve megy ez. Mikor a férjem felment hozzá, hogy beszéljen vele egy dörömbölés után, nem nyitotta ki az ajtót. Már ott tartunk, hogy állandóan ideges vagyok, megint mit csinál majd a gyerekem, kiabálok vele, a kicsihez sincs türelmem, mert ő meg a parkettán autózik dobálja a játékokat és az is hangos. 10 hós. Egyszerűen lefáraszthatatlan a nagy, bármennyit is vagyunk kinn. Legfeljebb jobban alszik. Alsó szomszédék nyugdíjasok, őket nem zavarjuk, nagyon aranyosak a gyerekekkel is. Védőnő szerint ez normális, hogy ennyi idős gyerek olykor futva közlekedik.
2011. márc. 12. 13:08
 16/17 anonim ***** válasza:
13:08-as! Ó, nehogy stresszeld már magad!!! Ha dörölböl a szomszéd, sűrűbben fel kellene mennie a férjednek, hátha abbahagyja. Ilyen a gyerek, azt kell mondani, ha reklamál személyesen. Vagy cinikusan, hogy mondd neki, hogy a sarokba szoktad állítani a 10 hósat, de nem használ, nem tudod miért. Ezt túl kell élni mindenkinek, ezeket az éveket, vagy költözzön el, aki nem bírja!
2011. márc. 12. 20:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem is fogok vele szóba állni, most már azért megy a dörömbölés, mert sír a kicsi, jön a foga. Lila! dagadt az ínye, először orvoshoz vittem vele, mi baja, de csak erősen fogzik. Nappal is képes ezért dörömbölni, szerintem beteg ez a nő, mást nem tudok elképzelni. Ugyan kap fájdalomcsillapítót a gyerek, ha nagyon ordít, de azt is csak 3 napig lehet, minden más kence meg homeós bogyó nem használ. Mindig felvesszük, nyugtatjuk, és abba is hagyja a sírást, de ez eltart pár percig. Egyébként ez mindenhol így van, hogy azt hiszik, szórakozásból bőgetik a gyereket a szülők, és dörömbölnek a szomszédok.
2011. máj. 8. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!