5 éves gyereknek adhatok kávét, ha szorulása van?
29!
Neked volt abban a helyzetben. Másnak más helyzetben meg nincs.
Ha pl epilepsziás lenne a gyereked,akkor dugdoshatnád még tizenéves korában is a rohamoldó kúpot neki fel.
Akkor mit tennél?
Akkor is azt mondanád,hogy jaj, kúpot nem?
Vagy egy súlyos kruppos gyerek? Neki is kúp kell.
Vagy egy májbeteg gyermek,aki nem kaphat mindig szájon át gyógyszert? Mint az én lányom pl? Akkor se adnál kúpot?
8 éves a lányom. 2 napja írt neki az orvos kúpot. Ne adjam be neki? Hagyjam szenvedni,mert jaj,a kúp?
Te komolyan beszélsz ilyenkor??
Én is 2-3 naponta kakilok, semmi bajom nem volt gyerekként se. Néha 4 nap is volt, abban sincs semmi extra szerintem, kb onnantól hívnám székrekedésnek. 4-5 nap volt már a gyerekemnek is, nem kellett neki semmi extra, megoldódott magától, kicsit több volt a kenyér és az édesség, de ennyi. Semmilyen repedése, meg bélrobbanás(?!) nem volt.
Ha 4-5 nap nincs, akkor lehetne egy kis szilvát, kefírt vagy szerintem a barackbefőtt is ilyen tejjel, az úgy magától kihozza. Én 5. napon kezdenék azon gondolkozni, hogy ehhez már hashajtó kell, 5 éves kb a határ, ameddig a kúpot beadtam, de azt is cska kényszerből, mert magas láza volt és nem volt más itthon(nem a székrekedéses résznél). Ha nem muszáj nem adnám, 5 nap kakimentesség a határ szerintem gyógyszerig. Szerintem akik naponta kakilnak, azoknak valami bajuk van, hát hogy lehet annyit enni és olyan gyorsan megemészteni? Én egyébként vékony vagyok eléggé, és a gyerekem is. Talán ezért lassabb a székelés is, nem eszünk akkora mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!