2,5 éves gyerek nem beszél,mennyire jelent bajt?
Orvos,védőnő tud róla. " Majd ha elkezdi az ovit higyje el anyuka megered a nyelve" es ennyivel levan zarva.
Szinte egesz nap csak babanyelven halandzsal semmit se erteni,mutogat es hümmög ennyi.
Kettő szava van eper es a kakaó és ezzel ki is fújt
Akkor láthatóan semmi baja a kognitív képességeinek.
Annyi vele a probléma, hogy nem olvasta a szakirodalmat és nem tudja, hogy neki már néhány tucat szóval kellene kommunikálnia. De ez ugye az átlag, és az átlagtól van nem kevés eltérés is...
Nem mondom, hogy baj, de nem árt elkezdeni a fejlesztést, mert abból baj nem lesz.
Az én gyerekemnek sem sok szava volt ennyi idősen, 10 kb., pedig mindent megértett és csinált. Azt mondtam, várok 2,5 éves koráig, utána akkor elindulunk valamerre, de pont 1-2 hónappal az általam határidőként megszabott hónap előtt elkezdett új szavakat mondani, ismételni és 2-3 hónap után már rövid mondatokban besz3lt.
3 éves korára utolérte azokat, akik beszéltek mondjuk 1,5 éves koruk óta. Szóval nem mondom, hogy baj van vele, lehet, de nyilván ezt senki nem tudja megmondani, inkább vidd el egy-két helyre, akár mag@núton is.
Fiúnknàl minden mérföldkő 1 èvvel később jött pont .Most 4 éves .
Igazából azt kell ,hogy mondjam tökéletesen megtanult pár hónap alatt minden nyelvtani elemet meg szókincsbe is hozza a korát .
Sokat mièrtezik meg minden mást kérdez,mond de valahogy mégis aggódok èn is èrte, nehogy később ez tanulási gondokat meg magatartásbeli zavarokat okozzon.
15
igen mindent megertek.
Kivulrol nezve magam nemis tudom hogyan erthetem 😄
De értek mindent igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!