Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezdjem el a bilire...

Hogyan kezdjem el a bilire szoktatás?

Figyelt kérdés

Kisfiam 21 hónapos, egy hete vettünk neki bilit. Az a gond, hogy egyelőre "fél" tőle, nem hajlandó ráülni. Erőltetni nem akarom, nehogy végleg megutálja.

Mi legyen a következő lépés?

2010. okt. 20. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:

vegyétek le a pelust és hagyjátok pucéron - ha meleg van - ha nem annyira akkor kapjon kis alsónadrágot bugyit - kiválaszthatjátok együtt is !-

ha ez megvan akkor mondjátok neki hogy szóljon / jelezzen ha pisilni kell v. kakilni

ilyenkor szokták mondani hogy nem de azért szólnak..

akkor elöl legyen a bili és gyorsan bugyit le és mehet.

ha sikerül akkor jöhet a jutalom ami ösztönzőleg hat ez lehet egy puszi egy ölelés v. ilyesmi:

[link]

és piros pont rajzolás /matrica ragasztás ezt is a gyerek csinálja.

édességet nem adnék ilyen esetben.

2010. okt. 20. 10:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Egyelőre még nem beszél, úgyhogy szólni biztosan nem fog :( Azt mostanában már ügyesen jelzi, ha bekakilt, de hát már sajnos utólag, úgyhogy ez nem nagy segítség nekem. Lehet, hogy még nem érett meg rá, asszem szép lassan fogjuk csinálni a dolgokat, egyelőre azt lenne jó elérni, hogy ráüljön :)
2010. okt. 20. 10:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Rendben.

azt ne hagyjátok hogy játszon a bilivel hogy pakoljon bele meg ilyesmi mert akkor nem arra fogja használni amire való.

ahogy leirtam nálunk is úgy van a táblázattal együtt és nem jött be csak a wc szükitő esetleg erre is lehet áldozni mert jobban tetszik neki hogy ugyanoda megy a pisi ahova nálatok

szóval hogy ugyanugy ahogy anya és apa... ilyenkor egy kis lépcső kell a wc elé és kész.

2010. okt. 20. 10:55
 4/7 anonim ***** válasza:
20 hónapos a kisfiam. 15 hónapos korától van bilije. Eleinte csak játszott vele, ráült pelusba. Ez ment 1 hónapig, aztán semmi. Egészen 19 hós koráig. Pelus nélkül ráakart ülni, és rá is ül. Ha jelzi, hogy leakarja venni a pelust, akkor levesszük, illetve fürdés után üldögél rajta. De még nem produkált semmit. Soha nem erőltettem de a bili mindég szem előtt volt. Javaslom neked is. Nekünk a nappaliba van.
2010. okt. 20. 12:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 20 hónapos, mostanában azt csinálom, hogy az esti fürdés előtt 30-40 perccel leveszem róla a pelust, hadd mászkáljon szabadon. Közben magyarázom neki, hogy itt a bili, és szóljon ha kell. A macit is rá szoktuk ültetni, hogy ő is pisil. Eredmény eddig nincs, ő sem akar rajta ülni 5 mp-nél tovább, de szerintem valahogy így kellene elindulni.
2010. okt. 20. 12:45
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat :) A nappaliba azért nem akarnám kivinni, mert úgy gondolom nem árt tudatosítani, hogy a pisit-kakit a fürdőben intézzük, tehát a bilinek is ott a helye. Egyébként ma már többször megkörnyékezte, belenézett jó közelről, megrugdosta, ilyenek :)

Mindenesetre az már most látszik, hogy nem lesz egyszerű menet.

2010. okt. 20. 14:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én 15 hónapos fiam szól is ha kakálni kell előre,ma elővedtük a bilitm de nem marad meg rajta.Ráültettem a macit, tetszett neki, így ő is rá-rá ült rövid időkre.
2010. okt. 20. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!