Öltözködési hisztire valami megoldás?
A jellemfejlődés része, hogy meg akarja mondani, mit vegyen fel. Akkor is, ha ez úgy jön ki, hogy még a kedvencét sem, ha te viszed oda neki - a lényeg az, hogy felismerte, hogy önálló akarata van, és szokja, próbálgatja.
Válasszon akkor ő egy ruhát, és vegye fel azt. Ha rábeszélésre sem hiszi el, hogy a tüllszoknya a lepkeszárnyakkal nem lesz jó egy esős novemberi napon, akkor meg kell neki mutatni, hogy miért, jöjjön csak a pillangó, megyünk sétálni az esőbe. Nem messzire, meg viszünk egy pulcsit, vagy pokrócot, nem az a cél, hogy szenvedjen, vagy megfázzon, hanem hogy saját tapasztalata legyen az időjárásnak megfelelő öltözködés fontosságáról.
Hogy ne válogasson túl sokáig, kínálj neki két ruhát. A lényeg, hogy ő választhasson, úgyis erről szól az egész.
Alapesetben tegyél elég két vagy három valamit, ami közül válogathat.
Ha meg tüllszoknyát akar, add rá azt, de tegyél be a táskádba egy nadrágot. Amikor elkezd fázni, felfogja majd, miért nem jó ötlet volt.
Na én ezt most kipróbáltam ma este, volt Peppa malacos és unikornisos pizsi, hát egyiket se akarta felhúzni, mondom jó, akkor jön a Peppa malac, na erre kitört az őrjöngés, de az unikornisos se kellett volna neki, azt elhajigálta a szoba másik sarkába. A Peppa malacot megpróbálta leszedni magáról, de beültettem az ölembe, és finoman visszafogtam.
Viszont most legalább 5 perc után abbahagyta, és elkezdett játszani a plüssnyuszijával, máskor ez hosszabb szokott lenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!