Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig tart az étvágytalansága?

Meddig tart az étvágytalansága?

Figyelt kérdés
20 hónapos a kisfiam. Az utolsó 4 rágóval szenvedünk. Alig eszik valamit, se gyümölcs, se főtt kaja. Úgy kell utána rohangálnom egész nap, hogy egyen valamit. Még szerencse. Hogy szopizik. Ma ebédre pl. túrókrémet adtam neki, mert azt legalább megeszi.
2010. okt. 19. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:

ha rohangálsz utánna akkor ezt később klasszul ki fogja használni hogy manipuláljon

- minek üljek le az asztalhoz ha anya hozza utánnam???

szóval ne tedd.

ha éhes lesz majd eszik bármit nem kell azért édességet ennie hogy neked meglegyen a tudat evett...

2010. okt. 19. 13:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha éhes lesz azt jelezni fogja!Ne rohangálj utána!Nálunk 3-4 napig nem evett szinte semmit mikor kijött az utolsó négy foga!
2010. okt. 19. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
ne aggódj, egy ekkora gyerek nem fog éhen halni, ha nem eszik naponta 4-5 alkalommal. hagyd, hogy megéhezze, akkor majd ő maga kéri az ennivalót! Ha hozzászoktatod, hogy mindig odaviszed neki az ételt, imádkozol, könyörögsz neki, hogy egyen, később nagy gondok forrása lehet... ezzel fog zsarolni... Szóval: ültesd be az etetőszékbe, tedd elé az ételt és egyen belőle annyit, amennyi jólesik. ha már nem kér, mehet a dolgára. de: evés mindig etetőszékben és normális időközönként. Két evés közben ne adj neki nasit, mert elveszi az étvágyát! ja4 ha édességet eszik normális kaja helyett, azért mert "ezt legalább megeszi", csak magadnak fokozod a problémát, ha kint lesznek a fogai, akkor is elvárja majd, hogy ő választhassa meg mit eszik meg és mit nem... Később meg főzhetsz 4 félét, hogy eltaláld, melyiket fogja kérni....
2010. okt. 19. 13:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor éheztetem:)
2010. okt. 19. 13:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát èn azért nem éheztetem 2 évesemet, akinek szintén jön az utolsó négy foga. Arra nem gondoltok, hogy a gyümölcs savas és marja az inyét? Fogzás alatt soha nem ette meg a gyümölcsöt, mostmár tudom, hogy csípte. És a hús, krumpli, stb? Amit ràgni kell? Még a nyaka is fáj, olyan rossz neki, az összes izom , az egész szája. Kb, mint a bölcsességfog, mikor tör kifelé, a fejem is sajgott, nem ettem semmit, rágott volna a fene....a túrókrémet meg csak nyelte és kész. Éhes ő, csak baromira kellemetlen enni, ezért válogat okosan. Csak mert három napja nem eszi meg a rántotthúst, nem kell éheztetni. Hogy most a túrókrém esett neki jól, miért ne ehetné meg? Hideg is volt, semleges íz, nem kellett rágni, nem csípett, teljesen logikus. Nyugodtan kínáld azzal, amit megeszik és szopik rà egyet, nem lesz pluszban nyügös az éhségtől. Ettől mèg nem lesz édességfüggő, csak nagyon megkeveri a fogzás. De amit eszik, azt ülve a helyén, evésidőben tegye, ne ugy, hogy a joghurttal is futkosol. Ha az sem kell, akkor hagyd. De azért ne éheztetsd egész nap, szerintem fogzás alatt ez egy kegyetlen tanács.
2010. okt. 19. 14:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Nem gondoltam én úgy, hogy teljesen éheztetem, csak nem kínálgatom, nem futkosok utána. Ha kér enni, akkor kap, ha joghurt vagy túrókrém akkor azt.
2010. okt. 19. 14:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsò vagyok, na, erre gondoltam èn is. Ha napi öt túrókrèmet evett ayatejjel,akkor egèszsègère. Csak az elöttem irók szerint ne egyen èdessèget, ha a rendes kaja nem csúszik, inkàbb ne is egyen. Ezzel nem èrtettem egyet.
2010. okt. 19. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!