Egy gyerek hány éves kortól fogja fel a külvilágot?
Már az anyaméhben is felfog sokmindent.
Soha senkinek nem rúgott, amikor valaki hozzáért a hasamhoz. Bizonyára érezte rajtam, hogy kellemetlen ha hozzáérnek a hasamhoz.
Amikor nyújtózott és tolta ki magát, ami nagyon kellemetlen volt, mindig szóltam az apukájának, hogy simogassa meg a hasam. Olynakor mindig megnyugodott.
Olyan 8-9 hónapos korában jött el az az idő azt hiszem, amikor már nem olyan volt, mintha a kenyérpirítóhoz beszéltem volna.
Most 20 hónapos és már teljesen jól felfogja maga körül a dolgokat.
Elvont dolgokat még nem ért, ill. olyanokat, amit nem lát: azaz pl. ha ott állunk a bölcsi kapujában, akkor érti, hogy az a bölcsi és tudja h mi fog ott történni, de ha otthon beszélek neki a bölcsiről, akkor még nem érti.
Ha viccelődünk azzal, hogy az afrikai gyerekek éhenhalnak ha ledobja a kutyának a kaját, azt még nem érti meg.
A sokbakerül az étel, ne pazaroljunk stb. összefüggéseket még nem érti.
Maradandó emlékei úgy 6 éves kotól.
De már a megszületése előtt is érzékeli a külvilágot. És minden élmény az intenzitástól függően kihathat a későbbi életére annak ellenére, hogy konkrét emlékképei nem maradnak meg.
Nekem van egy-két halvány emlékem 3 éves koromból. De csak ilyen jelentéktelen dolgok,hogy pl. ülök a szobában és várok valamit.
Az emlékem nagy része 5+ de inkább 7+ éves koromból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!