Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sportoló gyerekek szüleinek...

Sportoló gyerekek szüleinek kérdés? (Úszas)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lányom 8 éves, 3 éve úszik, ebből most 1 éve versenyszerű. 1 évvel ezelőtt lett egy "szétosztás" ami alapján a gyereket technikailag leminősítették ezért átrakták egy olyan edzőhöz aki csak a technikát javítja, itt kezdődött a mi kálváriánk.

A gyerek-edző kapcsolat egy katasztrófa, bár magát az úszást annyira szereti a gyerek hogy szorgalmasan megy, és ment szeptember elejéig, ahol jött egy pár új gyerek akik röhögnek mindenkin, piszkálnak mindenkit. Megbojdult, és felborult a rend. Mindennapos a lelki, és testi bántalmazás (víz alatt), az uszodában.

Kétszer kerestem az edzőt, ebből egyszer faképnél hagyott, másodjára pedig közölte hogy a gyerekeknek kell ezt megoldani, ő csak úszást tanít, neki erre nincs ideje.

Jelenleg nem tudunk edzőt váltani, mert technikai "lemaradás" miatt visszaküldenék a kislányt ide.

Kérdés:

Ez mashol is így van?

A gyereknek tényleg bele kell ebbe is szoknia?

A versenysport mindenhol ilyen?

Mit mondjak a lányomnak, kitartás majd egyszer megszűnik? Megszűnik?

Kinek milyen az edzővel a kapcsolata?

Normális hogy a gyerek cserben hagyva érzi magát?

2023. okt. 2. 08:23
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Nyilván szr helyen vagytok, technikailag nem elèg jó a gyerek, ezért tojnak rá. Ha kis sztárocska lenne, rendreutasítanák a többit.

Én kivenném a gyerekem. Nincs másik egyesület?

2023. okt. 2. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Elég szomorú, hogy egy olyan felnőtt aki gyerekeket oktat, nem képes lelkileg is támogatni a gyereket, és rendet tartani..
2023. okt. 2. 08:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vinném máshová, ez nem kérdés.
2023. okt. 2. 08:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Keressetek másik egyesületet. A lányom teljesen más területen sportol ( ritmikus gimnasztika), de nagyon nagy a csapatszellem. A nagyok segítik a kicsiket, az edzők pedig mindenkivel a képességeihez mérten foglalkoznak, és próbálják kihozni belőlük a legtöbbet.

Nem tudom, hogy hol laktok, milyen lehetőségeitek vannak, de először azt kell eldönteni, hogy milyen komoly szinten szeretne foglalkozni vele, és egy olyan színvonalú egyesületet keresni, ahol ezt a szintet tudják biztosítani. De ezt minél előbb, mert ha valóban vannak technikai elmaradásai a lányodnak, azokkal foglalkozni kell sürgősen, különben nem fog tudni fejlődni.

2023. okt. 2. 09:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát nagyon elszomorodtam. Éreztem hogy ebből váltás lesz, de bíztam benne hogy a sport velejárója az esetleges diszkomfort, megoldandó versengés.

A probléma az hogy ez az uszoda van közel, (így is 25 km lakhelytől ). Így vagy spotág elhagyás lesz, vagy messzebbi uszoda. A Kislány másik sportágról egyenlőre nem szeretne hallani, ő folyamatosan azt mondja hogy 3 éve csinálja azért hogy legyen eredmény, és nem szeretné feladni.

De jelenleg nagyon sok időt tölt ott hogy ezt a mérgező közeget hosszú távon, sérülés nélkül el tudja viselni.

2023. okt. 2. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
egy nyolcéves már nagylány, simán megbeszélheted vele, hogy érted hogy nagyon szeretne tovább úszni versenyszerűen, de miután az edzője egy debil fsz, az egyesülete pedig egyértelműen nem támogatja acéljait, vagy messzebb mentek, vagy bele is fulladhat a vízbe, akkor sem lesznek itt eredmények. itt nem biztosított a fejlődése, menni kell máshova. felfogja ő is, hidd el.
2023. okt. 2. 12:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Tapasztalat ha valaki ezt olvasná:

A csoport teljesen ketté vált. A bántalmazók és a bántalmazottak. A lányom az egyik fő célpont a bántalmazottakból. A bántalmazók szülei a bántalmazott gyerekeket hibáztatják. Pár idézet:

"Gyorsabban kéne úsznia, és akkor nem érik utol " ( ezt arra mondták mikor a lányomat leköpték )

" Nem értjük miért az ugat aki a versenyen nem hoz eredményt " ( Ezt arra mikor segítséget kért )

" Talán ha hagyná magát akkor békén hagynák " ( Ezt pedig arra mikor másik sávba kérte magát, mert nem bírta már )

Az edző a bántalmazó közösséggel ért egyet szűkül a kör mivel a bántalmazottak folyamatosan hagyják el a csapatot, így egyre több gyerek megtapasztalja a másik oldalt, mert persze szekálni valakit mindig kell.

Részemről edzőt váltottunk.

Jelenleg még küzdök a skatulyával amibe belehúzták a lányomat hogy ő a felelős azért hogy őt bántják. Igazából nem küzdök, ez így túlzás, várom hogy megismerjék, hogy lássák mi folyik a másik csoportba.

Ha ilyet tapasztaltok ne várjatok addig míg én, mert skatulya nélkül is válthattunk volna ha csírájában a megérzéseimre hagyatkozom.

2023. nov. 16. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!