Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerek psichológus 2 évesnek?

Gyerek psichológus 2 évesnek?

Figyelt kérdés

Már irtam ki egy kérdést ezzel kapcsolatban,ott lényegében azt mondtátok hogy ez testvér féltékenység.

A történet röviden annyi,hogy van egy 2 éves fiam és egy 4 hónapos.

A nagyobbik gyermekem folyamatosan oda jön és rámcsap ha ott van akis tesó ha nincs.Meg harap meg karmol megüt csak engem senki mást.

Nem tudom ez másnál is volt e így de én nem gondolnám ezt normálisnak,testvérféltékenységnek?!

A dolog ott élezödik,hogy éjszaka álmából felkel felül és megüt majd vissza fekszik aludni jobb esetben.

Reggel felébred felül és mérgesen meg csap akár arcon.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Légyszi a kiskorkülönbség stbstb mondókákat hagyd otthon ,ha tudsz normálisan hozzászólni akkor írj!Köszönöm

2023. szept. 26. 08:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

De most akkor az a baj, hogy szerinted nem testvérféltékenység, hanem valami más? Csak, hogy tiszta legyen. Jobban örülnél, ha azt mondanánk, hogy tuti autista, mert most az a sláger?

2 éves, a dackorszak küszöbén, amire jön a kistesó, és nem tudja kezelni az érzéseit. Ha gondolod, beszélj szakemberrel, szerintem jó ötlet.

Miért utasítod el ennyire annak a lehetőségét, hogy valóban féltékeny?

2023. szept. 26. 11:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Értem hogy féltékeny :) Nem utasítom el.taná sokta van szükségem nem kioktatásra köszi.

Pl hogy lehet ezen segíteni stb.

De már kaptam erre is választ.Köazi kedves11#

2023. szept. 26. 11:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Tanácsokra*
2023. szept. 26. 11:21
 14/16 A kérdező kommentje:
10es szted mit toltam el?
2023. szept. 26. 11:21
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

Nem éltem veletek együtt az elmúlt két évben, úgyhogy nem tudom. De ilyen mértékű agresszió eleve nem normális.

Vagy: nem toltál el semmit, és a nagyobbik gyerekednek valami viselkedészavara van. Ezekhez én nem értek, nem is akarok találgatni, de ez esetben azért kéne szakember, hogy ezt megerősítse vagy kizárja. Ha netán ez a helyzet, akkor pedig úgyis ő fogja mondani, mit kell vele csinálni, és mellékesen a testvérféltékenység kezelésére is ad majd tippeket.

Szóval a helyedben mindenképpen szakemberhez (gyerekpszichológushoz) fordulnék.

2023. szept. 26. 11:28
 16/16 A kérdező kommentje:
Rendben Köszönöm a válaszotokat!
2023. szept. 26. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!