Gyerek psichológus 2 évesnek?
Már irtam ki egy kérdést ezzel kapcsolatban,ott lényegében azt mondtátok hogy ez testvér féltékenység.
A történet röviden annyi,hogy van egy 2 éves fiam és egy 4 hónapos.
A nagyobbik gyermekem folyamatosan oda jön és rámcsap ha ott van akis tesó ha nincs.Meg harap meg karmol megüt csak engem senki mást.
Nem tudom ez másnál is volt e így de én nem gondolnám ezt normálisnak,testvérféltékenységnek?!
A dolog ott élezödik,hogy éjszaka álmából felkel felül és megüt majd vissza fekszik aludni jobb esetben.
Reggel felébred felül és mérgesen meg csap akár arcon.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Légyszi a kiskorkülönbség stbstb mondókákat hagyd otthon ,ha tudsz normálisan hozzászólni akkor írj!Köszönöm
De most akkor az a baj, hogy szerinted nem testvérféltékenység, hanem valami más? Csak, hogy tiszta legyen. Jobban örülnél, ha azt mondanánk, hogy tuti autista, mert most az a sláger?
2 éves, a dackorszak küszöbén, amire jön a kistesó, és nem tudja kezelni az érzéseit. Ha gondolod, beszélj szakemberrel, szerintem jó ötlet.
Miért utasítod el ennyire annak a lehetőségét, hogy valóban féltékeny?
Értem hogy féltékeny :) Nem utasítom el.taná sokta van szükségem nem kioktatásra köszi.
Pl hogy lehet ezen segíteni stb.
De már kaptam erre is választ.Köazi kedves11#
Nem éltem veletek együtt az elmúlt két évben, úgyhogy nem tudom. De ilyen mértékű agresszió eleve nem normális.
Vagy: nem toltál el semmit, és a nagyobbik gyerekednek valami viselkedészavara van. Ezekhez én nem értek, nem is akarok találgatni, de ez esetben azért kéne szakember, hogy ezt megerősítse vagy kizárja. Ha netán ez a helyzet, akkor pedig úgyis ő fogja mondani, mit kell vele csinálni, és mellékesen a testvérféltékenység kezelésére is ad majd tippeket.
Szóval a helyedben mindenképpen szakemberhez (gyerekpszichológushoz) fordulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!