Most tényleg én gondolom rosszul?
Fiam középsős.
Kiscsoportot a helyi oviban járta. Itt lett egy kis barátnője, mindig együtt játszottak. Kislány anyukája meg én is jóba lettünk.
Ugy hozta az élet, ovit váltottunk. Anyuka már kiakadt, mert hogy a kislányt mélyen érinti, hogy nem lesz ott a fiam, mi lesz vele.
Feldolgozták, mást nem tudtak tenni.
A baráti viszony megmaradt azért, igaz most, hogy elkezdődőtt az ovi, munka, így megcsökkent a találkozások száma.
Kislánynak a héten volt a szülinapja. Szombatra party-t szerveznek. Mi is meg vagyunk hívva.
Vártuk, készültünk rá.
Viszont most éjjel nem aludtunk semmit, mert 39.5fokos láza volt a gyerekünknek. Dokihoz délután viszem. Semmi baja, csak lázas.
Írtam reggel anyukának, hogy sajnálom, de így nem szívesen mennénk. Másik 8gyerek lesz még ott, nem szeretném, ha lefertőzné őket a fiam.
Erre anyuka kiakadt, mert mi az, hogy nem megyünk, a kislánya a fiamat várja a legjobban, ki fog akadni.
Oké, azt megértem, hogy várták, hogy varja a fiamat. De arról, hogy lázas lett, nem tehetek. Oké, a saját lányát nem félti, csak hogy boldogan partyzzon, de ott a masik 8 gyerek. Most velük is csesszek ki, hogy kapják el?
Komolyan a kiakadásán gondolkozom, hogy jól cselekedtem-e. A józan eszem tudja, hogy beteg gyereket nem viszünk partyzni, de mégis bennem van, hogy a kislány várja, meg anyuka is hogy kiakadt.
Ti kivülállóként hogy vélekedtek erről?
Nekem már az kiverte volna biztosítékot, hogy nehezményezte az ovi váltást. Senkinek semmi köze hozzá, miért váltunk.
Feltehetően ő a pici hercegnő, akinek mindenki lesi a kívánságát, és elvárják, hogy még tágabb baráti körben is ez így legyen.
Normál esetben azt mondanám, beszéld meg vele, hogy egy másik alkalommal felköszöntitek a kislányt, de ilyen megnyilvánulás után én nem erőltetném ezt a kapcsolat.
Még egészségesen is lehet nyűgös, azt se kérhetné számon, ha emiatt nem vinnéd. Ha ő nem akarna, erővel kéne odavinned a fiad a kislány miatt?
Lázas betegen még csak gondolkodnod sem kell ezen.
Menekülj az ilyen anyukától. Már azt sem értem milyen jogon szólt bele az oviváltásba.
Teljesen igazad van, beteg gyereket nem viszünk bulizni.
Minden értelmes szülő azt tette volna, amit te. És pont ugyanezért: hogy ne fertőzze meg a gyereke az ünnepeltet ill. a többi vendég kisgyereket.
Én nem értem azt az anyukát: neki sosem volt még beteg a gyereke?
Hány, de hány olyan történetet hallottam, hogy a gyerek a saját ovis szülinapi ünnepségén nem tudott ott lenni betegség miatt, az óvodába bevitt tortából nem ehetett egy szeletet sem, mert hányós-hasmenéses vírust kapott el.
Vagy amikor nyaralás előtti nap betegszik meg a gyerek.
A gyerekek sajnos fogékonyak a vírusokra. Ha ennek az anyukának ennyire nem fogékony a gyereke, hogy nem is érti a problémát, akkor én nagyon meg vagyok lepődve. Ha meg az ő gyereke is ugyanígy megbetegszik időnként, akkor meg még jobban meg vagyok lepődve, hogy mit nem ért ezen.
Én megértem, ha a kislány szomorú ill. dühös emiatt, a te gyerekedet is, ha szintén rosszkedvű. Itt a felnőtt feladata, hogy megértesse a gyerekkel: ezért senki nem hibás, de kénytelenek vagyunk így tenni.
Nem te tehetsz arról, hogy beteg lett a fiad.
Ne nehezménnyezze az ovi váltást SE, mert nem tehet ellene/róla.
Gondoljon bele ő, hogy ha a lány beteg lenne, elvinné egy buliba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!