Kislánynak intim lemosó?
Vicces, hogy le vannak pontozva, akik szerint nem káros. (Én is eü-s vagyok, de a sok hozzá nem értő biztos jobban tudja, bár ez mindennel így van, sajnos.)
Szóval, nem, nem kàros, de gyereknek még felesleges, viszotn tusfürdőt semmiképp se ajánlott alkalmazni.
Őszinte leszek. Lehet én vagyok fura de míg csak sima vízzel magam büdös voltam, folyamatosan fertőzésem volt. Elkezdtem használni egy intim tusit már 12 éve használom és semmi. Pedig tinikoromban elég sűrű nemiéletem volt nem egy fiúval sokszor ószer nélkül ugyanis tabit szedtem. A férjem is megjegyezte milyen jó hogy nem vagyok büdi mert az exei azok voltak. Nekem bejött nagyon.
DE ha a gyereknek nincsenek gondjai (fertőzést hamar kap el stb.., nincs folyása ami büdi vagy fura állagú) tuti nem használnék. Még elég pici szerintem, nem is mensizik meg semmi.
A gyerekek baktériumflórája teljesen más odalent kamaszkor előtt, nem mosnám semmi különössel kívülről sem, belemosni meg felnőttnek is tilos (irrigálni).
Nekem kifejezetten jó a lactacyd, sajnálom, hogy sokaknak negatív vele a tapasztalata.
Sajnos 3 éven át küzdöttem krónikus húgyúti fertőzéssel, több tucat antibiotikumon, vagy 6 orvoson és ultrahangon meg mindenen túl voltam már, mikor elkezdtem használni. Jártam a nefrológián, belgyógyászaton, urológián, nőgyógyászaton, sehol nem találták az okát. Mióta tejsavas lemosót használok, egyszer sem jött elő, pedig lássa. már vagy 10 éve. Sőt, néha a sok antibiotikum hüvelygombát is okozott, az sem volt azóta se.
Szóval felnőttként abszolút jónak és hasznosnak tartom, de gyereknek nem adnám. Ha már menstruál, akkor meg már nem gyerek.
A "többet árt, mint használ" duma 30 éve még lehet úgy volt, de nagy hülyeség.
A hüvely LÚGOS, a sima tusfürdő meg SAVAS.
Az intim lemosók LÚGOSAK, a hüvely pH-jához igazítva.
Vajon melyik a károsabb, és melyik borítja fel a hüvelyflórát?
Azt még megértem, hogy gyereknek elég lehet a sima víz, de egy felnőtt, főleg mondjuk menstruációkor csak sima vízzel mosakodik intim tájékon? 🤢🤮
Saját tapasztalataimat írtam csak le, ahányszor használtam fixen hüvelygomba lett a vége, olyan 2 év kellett mire lesett, hogy ja... mindig ezután volt (alkalomszerűen használtam csak, mivel anyukám vett otthonra). Nem nyúltam be vele, meg ilyenek, de mégis mindig felborított mindent.
Amúgy szappannal mosom magam kívül minden fürdésnél, még szülés után is így csináltam, semmi, de semmi gondot nem okozott soha. Ellenben a lemosóval (Lactacyd volt a problémás).
Szóval szerintem nője válogatja kinek mi jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!