Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fej beütése után ha nincs...

Fej beütése után ha nincs hányás, eszmeletvesztés,szédülés,akkor valószínűleg nem lett baj?

Figyelt kérdés

5 éves kisfiam kb 1 órája bukfencezett az ágyon és hirtelen le esett neki csapódott a falnak és be verte a fejet, nagyot koppant. Sírt , aztán meg nyugodott. Mostanában elég sokszor beveri a fejet, és nem tudom eldönteni vigyem sürgősségire vagy ne.

A fej beütése után mennyi idő után jelentkezhetnek tünetek, ha baj történt ? Nagyobb baj esetén egyből van tünet? Köszönöm szépen .

2023. szept. 16. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs eszméletvesztés, nem hány, nem alszik el azonnal akkor nem kell vinni.
2023. szept. 16. 22:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nincs baj. Főleg egy 5 évesnél, neki màr benőtt a feje lágya. (Értsd jól) ;)

Babáknál lehet veszélyes egy ilyenfokú bukfencezés. 5 évesnél már jóval nagyobb erőbehatás kell, hogy gondot okozzon.

2023. szept. 16. 22:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én az itt leírtakat szoktam alapul venni:

[link]

Minden fejezetben van egy táblázat, hogy mit lehet otthon kezelni és mikor kell ügyeletre menni vagy mentőt hívni. Az eséssel kapcsolatban azt írja, amit az első is írt.

2023. szept. 16. 23:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy öt évesnél már szerintem sem kellene nagy problémát okozni egy ilyennek, velük azért már ennyi idősen történik egy s más (emlékszem, hogy nekem is voltak hasonló baleseteim, pedig én egy félénkebb természetű kislány voltam 🙂).

Meg ők már jobban el tudják mondani, hogy mi fáj, mit éreznek, nem kell annyira figyelni minden rezdülésükre, mint a babáknak, hogy tudd, van-e baj.

2023. szept. 17. 00:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a doki azt monsta ha nagyon beüti de nincs sérülés nézni kell hohy sokat ne aludjon mert akkor tuti agyrázkódása van valamint a hányás.
2023. szept. 17. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!