Deadalon tényleg ennyire kiüt?
Meg sem érzik.
A kicsi hányós, deadalon mellett is simán hányt a buszon tavaly
VEGYÜK LE A VASTAG RUHÁKAT
Ha hideg van odakint, de fűtünk az autóban, felesleges a gyerekeket több réteg ruhába bugyolálva ültetni az autós ülésbe. Ha túlmelegszik a gyerek, úgy nagyobb valószínűséggel tapasztal émelygést is, ezért nem érdemes nagyon beöltöztetni.
HÚZZUK LE AZ ABLAKOT
Nem kell teljesen leengedni az ablakot a gyerek mellett, de ha egy kis levegőt beengedünk, amely az arcára fúj, az jobban segíti a szervezetét annak érzékelésében, hogy mozgásban van.
TERELJÜK EL A FIGYELMÉT
Egy jó beszélgetés, közös éneklés, vagy akár egy játék az autóban segíthet, hogy elvonjuk a gyermek figyelmét a zavaró tünetektől.
TUDATOS NASSOLÁS
Az utazási betegség könnyebben kialakul, ha nincs megfelelően hidratálva a kicsi, ezért érdemes egy nagy pohár vizet itatnunk a gyerekkel indulás előtt. Javasolt nagyjából két órával az utazás előtt magas keményítőtartalmú ételeket adni a gyereknek, út közben pedig egyszerűbb nassolnivalókat, mint a kekszek, vagy a kevésbé savas gyümölcsök.
FIGYELJÜNK A KORAI JELEKRE
Ha a gyerek lesápad, hallgatag lesz, már abból látszik, hogy émelyeg, és lehet, hogy hányni fog. Ha hányingere van egy kisgyereknek, pánikba is eshet miatta, így az is figyelmeztethet rá, hogy ideje egy kicsit megállni, ha szorongani kezd. Az izzadás, ingerlékenység, fejfájás, fáradtság is lehetnek korai tünetek.
Egyetlen szem es en is kesz vagyok tole, legalabb 3-4 oraig nagyon kaba vagyok, ha tehetem, alszom.
Igy volt nalam ez mar gyerekkent is, akkor is szedtem, ha hosszu utra mentunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!