Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen társasjátékot érdemes...

Milyen társasjátékot érdemes venni 6 éves kisfiúnak?

Figyelt kérdés
Egyáltalán érdekli már a 6 éves gyerekeket a társasjáték?

2023. szept. 16. 22:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ok hatos, nem az anyja vagyok, ajándék lesz.

Köszi a válaszokat.

2023. szept. 17. 18:21
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

Ha szeretnéd fantasy vagy szerepjáték irányába terelgetni, akkor a karak egy kiváló választás:D

Ráadásul sokszor újrajátshzató, tekintve, hogy a térkép is random generálódik és a karaktereknek is más-más egyedi képessége van.

2023. szept. 18. 16:42
 13/16 anonim ***** válasza:

"Sajnos" 6-osnak igaza van, egy 6 évesnek alapvetően közös minőségi időt kell "ajándékba" adni. A társasjátékozást is meg kell tanulni, közös élményeken keresztül. Én egy 6 évest (is) meghívnék egy társasjátékos klubba, ahol helyben van segítség olyan játékokhoz is, amit én nem ismerek. Aztán ha valamelyikbe beleszeret, na akkor azt adnám ajándékba. Vagy keress valakit az ismeretségi körödből, akinek a társasjátékozás a hobbyja, és szivesen megmutat, megtanít játékokat.

De ha ilyen nincs, és végképp semmi támpontot nem találsz, -- hogy válaszoljak is, -- kezdetnek próbálj meg egyszerű party kártya játékokat, olyanokat mint pld: Spicy, Sárkányok erdeje, Chachapoya, Nem én voltam, Elveszett kincsek tengere, Bohnanza, Vigyázz6, stb.

Ha nem akarsz időt belefektetni, akkor vedd meg ezt mind. :D

2023. szept. 19. 09:57
 14/16 anonim ***** válasza:
67%

"ajándék lesz."

És ki fog játszani vele?

Mert az nem ajándék, hogy odavágsz egy társasozni nem tudó gyereknek egyet, aztán szia.

2023. szept. 19. 19:26
 15/16 A kérdező kommentje:

Szerintem kicsit "túlgondolod" 14es. Az nem a te gondod hogy ki kivel fog játszani, a kérdés sem ez volt. Szerencsére kaptam normális válaszokat is.

Köszönöm mindenkinek.

2023. szept. 19. 21:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem megfontolandó a 14-es válasza is, még ha a stílusa miatt nehezen emészthető is.

Tény, hogy kisgyerekeket főleg (de lássuk be, társasjátékozásban rutintalam felnőtteket is) külön meg kell tanulni társasjátékozni, szabályokat követni, megtapasztalni hogy a szabályok a saját jól eltöltött idejéért, szórakozásáért vannak. Egy átlagos 6 éves nem is érti, mit kell kezdenie egy társasjátékkal. Egy felnőttnek le kell ülnie vele, és együtt megtapasztalni, mi az, hogy szabály-játék, főleg ha egy fokkal is több szabály van benne, mint hogy dobjon egy dobókockával, és tudjon "hatos számkörben" számolni.

Előre borítékolható, hogy ha kap egy új társasjátékot, azt csak akkor fogja élvezetesen játszani, ha van, aki megtanítja, és nem csak a szabályokat, hanem akiről szintén átragad a játékért való lelkesedés is. Más szóval aki vele együtt élvezettel játssza azt a játékot.

2023. szept. 20. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!