Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó ötlet lenne szerintetek a...

Jó ötlet lenne szerintetek a gyerekemet így minél hamarabb angol nyelvre nevelni?

Figyelt kérdés
Csak angol nyelvre állított Netflixet, Disney-t nézhet már 2-3 éves korától kezdve, és amikor pár évvel később kap tabot játszani, az is angolra lesz állítva, mellé nézheti majd netről streamelve a BBC gyerekcsatornáját.

2023. szept. 13. 16:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
19%
9-10., szemmel láthatóan fogalmad sincs, mennyi mindent nem kapott meg amiatt, hogy angolul nézett meséket - amit persze nem hiszel el...
2023. szept. 13. 20:14
 12/34 anonim ***** válasza:
65%

Jaj istenem...

Kérdező ne foglalkozz ezekkel az ősanyákkal..

Szerintük két féle ember van, aki lerakja a gyereket a tv elé és 5 percet nem foglalkozik vele, és az a szuperanya, aki az általuk felsorolt dolgokat csinálja napi 14 órában.

2023. szept. 13. 20:31
 13/34 anonim ***** válasza:
18%
Napi néhány perc angol mese nem elég ahhoz, hogy olyan jó legyen a kiejtése. Több volt az...
2023. szept. 13. 20:36
 14/34 anonim ***** válasza:
84%
11. írtam bárhol is, hogy nem voltunk bábszínházban, nem olvastam neki mesét MAGYARUL???
2023. szept. 13. 20:42
 15/34 anonim ***** válasza:
87%

Te gyereked,csináld ahogy akarod.

Amúgy mi a tosznak akarsz egy két evést angolul tanítani?

2023. szept. 13. 20:45
 16/34 anonim ***** válasza:
64%

#15, 1-es vagyok.

Mert minél korábbi életkorban kezdesz megismerkedni egy nyelvvel, annál könnyebben tudod megtanulni.

Én pl. az iskolai angolórán mindig csodálkozva néztem, hogy minek az angol igeidőket így hosszan, alaposan tanulni, mint valami matematikai szabályzatot, amikor én ösztönösen tudom, hogy mikor melyiket kell használni?

Vagy a többi osztálytársam miért motyogja el először amit akar magyarul, és aztán fordítja le angolra, miért nem egyszerűen angolul gondolkodik, mint én?

Sajnos a magyar egy nagyon nyakatekert nyelv, amivel külföldön nem mész semmire. Egy szlovák pl. úgyahogy megérti az összes szláv nyelvet, és pár hónap rátanulással folyékonnyá tud válni bármelyikből, egy románnál ugyanez megy az újlatin nyelvekkel. A magyar viszont semmire sem hasonlít. Ha nem akarod, hogy a világod 93.000 négyzetméterre korlátozódjon, hanem egy egész bolygóra kiterjedjen, akkor elengedhetetlen az angol nyelv ismerete. A világnézeted is más lesz, ha nem vagy magyar hírforrásokra, magyar ismeretanyagokra korlátozva, hanem mondjuk tudod nézni a BBC-t, vagy eredetiben olvasni az Oxford által kiadott könyveket. Meghallhatod milyen hangja van eredetiben Darth Vader-nek és érteni is fogod amit mond. Felsorolhatatlanul sok előnye van az angoltudásnak.

2023. szept. 13. 20:56
 17/34 anonim ***** válasza:
25%

1,nekem anyanyelvem magyar,de Szlovákiában élek szlovákul éppenhogy tudok.erteni értem,beszélni már nehezebb.

Csehül pl nem is tudok beszélni egyáltalán.

Angolul 10 évesen kezdtem tanulni.

8 évig tanultam,és mégis értem,beszélni is tudok.

Szerintem a tanításra nem az a legjobb megoldás,hogy leulteti a gyereket a netflix elé két évesen és na tanulj .de kinek mi.

Mindenki úgy neveli a gyerekeit ahogy akarja.

Nekem kettő van,az egyik iskolás,8 éves,második éve tanul angolul.

A másik meg csak 1 éves múlt,és valószínűleg ő is majd 7 évesen fogja kezdeni .

15

2023. szept. 13. 21:31
 18/34 anonim ***** válasza:
77%

Nekem még kicsi a fiam (8 hónapos lesz) viszont Németországban élünk, így rajtunk (szülők, nagyszülők) kívül mindenki németül vagy angolul beszél hozzá/körülötte.

Már előre félek, hogy micsoda zűrzavart fog okozni ez a három nyelv, szóval az angolt amennyire lehet, próbálom kizárni.

Apuka anyanyelvi szinten beszéli, és sokszor homeofficeban van, ahol angolul tárgyal az ügyfelekkel, meg heti 1-2 alkalommal az angol anyanyelvű barátaival is beszélget..

A zenélős játékai meg hasonló nyavalyák persze németek, én meg beszereztem szülés előtt egy rakás mesekönyvet otthonról, illetve sokszor éneklek neki népdalokat, vagy mondok mondókákat..

2023. szept. 13. 22:29
 19/34 anonim ***** válasza:
96%

#18, ebben a felállásban ne aggódj, akár 6 nyelvet is el tud sajátítani egy gyerek, ha olyan környezetben van.

Ami a tévés megoldást illeti, azért nem csinálnám, mert azt gondolom, fontosabb tevékenységektől veszi el az időt. Fél óra angol tévézés helyett szerintem jobb fél órával több építőkockázás, babázás, széktologatás vagy konzervdoboz püfölés.

Persze ha ígyis-úgyis néz tévét valamiért, akkor nézheti angolul.

Iskolás, pláne felső tagozatos kortól inkább oké.

2023. szept. 13. 22:46
 20/34 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem biztos jó, ha hall angolul is meséket, de azért ráértek még vele. A fiam 12 éves, 2-3 évesen még én olvastam neki meséket, illetve tv-ben is magyarul nézte. Mióta iskolás, néz videókat, szinte mindent angolul néz (magától, nem én mondom neki). Az angol a kedvenc tantárgya, soha nem tanul órára, minden dolgozata 100%-os, versenyekre jár, teljesen természetesen vált át, mikor angolul kell beszélni. Szóval jó, ha sokat hallja, de erőltetni nem kell.
2023. szept. 13. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!