Rejtélyes sántítás milyen bajt jelezhet?
A mi 10 éves fiunk is sántít mióta elkezdődött a suli, mert a nyári szandálját nagyon kitaposta/kinőtte és a cipő most kényelmetlen neki. Szegénykém mondja, hogy visszaveszi a régi, tavaszi cipőjét, csak az a baj, hogy az 37-es, a lába meg nyáron 39,5 lett... Nála valószínűleg a gyors növés is hozzájárul a lábfájáshoz. Időpontot november végére kaptunk az ortopédiára.
Én sokszor masszírozom neki gyógynövenyes krémmel, így kicsit javult, de még sántít.
Nem is azt mondta az óvónő, hogy tuti ez lesz a baj, persze, hogy nem kompetens, ő is tudja magáról. Minden laikus csak annyit tud mondani, amit ő maga tapasztalt. Ő ezt.
Én meg azért tettem fel a kerdést, mert kíváncsi vagyok, hogy mások mit.
1000 oka lehet a nem megfelelő lábbelitől, a súlyos betegségekig.
Ha tartósan sántít, akkor elvinném orvoshoz.
Egyébként simán lehet egy hóbort is vagy figyelemfelhívás. Gyerekeknél bármi előfordulhat.
Vagy csak simán nő a gyerek és azért fájnak a csontjai, izmai.
Nálunk is sok ilyen lábfájós gyerek volt az oviban, a többségnek a növekedéstől voltak csont és izomfájdalmai.
Az 5, 6 éves életkor körüli fájások teljesen normálisak.
Persze nézesd meg orvossal, mert itt sokan mondunk sok félét, aztán bármi lehet a valós diagnózis.
Csípőízületi gyulladás okozhat sántítást, ezt egy csípő uh-al tudjátok kideríteni.
Rosszabb esetben perthes kór okozhat még sántítást, ebben az esetben lehet fájdalommentes, esetleg comb,térd vagy bokafájdalomról panaszkodhat a gyerkőc. Csípőröntgennel lehet kikutatni/kizárni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!