Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rejtélyes sántítás milyen...

Rejtélyes sántítás milyen bajt jelezhet?

Figyelt kérdés
5 éves fiam nem ütötte meg magát, nem esett el, nem történt vele semmi. Mégis sántít egy hete. Néha azt mondja, nem fáj a lába, néha meg azt mondja, a combja tájékán fáj, úgy mindenütt. Gyerekorvost hivogatom, de nagyon nehéz elérni, nem tudom, miért nem veszi fel rendelési időben. Magán gyerekortopédiára foglalok időpontot, de azt is majd csak jövő hétre. Addig van valakinek valami tippje, tapasztalata ilyesmivel? Óvónő csonthártyagyulladást emlegetett.
2023. szept. 8. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Az óvónő nem kompetens ilyen megállapításában, nem orvos, úgyhogy annyit is ér a szava. Én első körben növekedési fájdalomra gyanakodnék.
2023. szept. 8. 10:23
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

A mi 10 éves fiunk is sántít mióta elkezdődött a suli, mert a nyári szandálját nagyon kitaposta/kinőtte és a cipő most kényelmetlen neki. Szegénykém mondja, hogy visszaveszi a régi, tavaszi cipőjét, csak az a baj, hogy az 37-es, a lába meg nyáron 39,5 lett... Nála valószínűleg a gyors növés is hozzájárul a lábfájáshoz. Időpontot november végére kaptunk az ortopédiára.

Én sokszor masszírozom neki gyógynövenyes krémmel, így kicsit javult, de még sántít.

2023. szept. 8. 10:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem is azt mondta az óvónő, hogy tuti ez lesz a baj, persze, hogy nem kompetens, ő is tudja magáról. Minden laikus csak annyit tud mondani, amit ő maga tapasztalt. Ő ezt.

Én meg azért tettem fel a kerdést, mert kíváncsi vagyok, hogy mások mit.

2023. szept. 8. 10:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1000 oka lehet a nem megfelelő lábbelitől, a súlyos betegségekig.

Ha tartósan sántít, akkor elvinném orvoshoz.

Egyébként simán lehet egy hóbort is vagy figyelemfelhívás. Gyerekeknél bármi előfordulhat.

2023. szept. 8. 10:58
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Csípő ízületi gyulladás is lehet. De ezt az orvos fogja tudni megmondani igazából.
2023. szept. 8. 10:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Csípő izület gyulladás volt nálunk hasonló.
2023. szept. 8. 11:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy csak simán nő a gyerek és azért fájnak a csontjai, izmai.

Nálunk is sok ilyen lábfájós gyerek volt az oviban, a többségnek a növekedéstől voltak csont és izomfájdalmai.

Az 5, 6 éves életkor körüli fájások teljesen normálisak.

Persze nézesd meg orvossal, mert itt sokan mondunk sok félét, aztán bármi lehet a valós diagnózis.

2023. szept. 8. 16:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Csípőízületi gyulladás okozhat sántítást, ezt egy csípő uh-al tudjátok kideríteni.

Rosszabb esetben perthes kór okozhat még sántítást, ebben az esetben lehet fájdalommentes, esetleg comb,térd vagy bokafájdalomról panaszkodhat a gyerkőc. Csípőröntgennel lehet kikutatni/kizárni

2023. szept. 10. 03:49
 9/9 anonim ***** válasza:

*kimutatni

8as voltam

2023. szept. 10. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!