Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kihez kötődik jobban a gyermek...

Kihez kötődik jobban a gyermek egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Bonyolult az ügy, de próbálom egyszerűen leirni. Én vagyok a nagytestvér(17) és van egy hugom(2) féltestvérem de ez nem számit, nagyon szeretem. Szóval anya nevel minket egész nap ő van a kicsivel, nevelőapám dolgozik, ugyan itthon van az irodája de hiába van egész nap itthon, egész nap reggeltől estig bent ül és melózik. Szóval kb 3-4 óránként szakit 5-10 percet hugomra meg este olyan fél órát. Olyankor játszanak, de maugy egész nap azt hallani, hogy megy hozzá a kicsi ő meg azt mondja, hogy most nem érek rá...meg hasonlók. Igy természetesen, meg egyébként is, egész nap anyával van. Ergo a jó és a rossz is anyától jön, értem ezalatt, hogy a móka a játék és a szigor is. És az lenne akérdésem, hogy nyilván a gyerekek meg szoktak sértődni meg sirnak ha nem tetszik valami és hát ugye van, hogy anya is rászól, hogy nem szabad eszt vagy azt ha kiborit valamit meg ilyenek, és az érdekelne, hogy amiatt, hogy anya neveli és ő szól rá többet viszont a nevelőfater meg mindig lerázza, szóval, hogy anyához vagy hozzá kötödik jobban a kicsi? Mert mivel egész nap anyával van, persze tőle jön a jó és a rossz is a kicsi felé éshogy akkor anyát nem fogja szeretni mert rászól ? Mert akkor megmondom neki hogy ne szóljon rá, mert mégsem lenne jó ha inkább ahoz huzna aki nem is foglalkozik vele. Anya fekteti az egész erejét a kicsibe,szerintetek lehet mégis, hogy apját jobban szereti?
2010. okt. 16. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A kicsik mindig ahhoz a szülőhöz kötődnek jobban, akivel a több időt töltik, még akkor is, ha az éppen rájuk szól :) Anyukád már felnevelt téged, szerintem ezzel ő is tisztában van . Nem attól szeretünk valakit, mert az mindent megenged..sőt! Persze biztosan szereti az apukáját is, akkor is, ha az kevesebb időt tölt vele. Meg kell csak nézni, hány kérdés volt már ezen az oldalon aggódó anyukáktól, akik kétségbe voltak esve, hogy talán unja őket a babájuk,mert mikor eset apa hazaért, a kicsi csak vele akart lenni... pedig csak azért van így,m mert tudják, anya mindig velük van, apát meg ritkán kapják meg... Hidd el, egy kisgyereknek nem arra van szüksége, hogy a nagy szeretet mániában megengedjenek mindent, hanem hogy biztonságos és ésszerű szabályokat állítsanak számára a szerető szülei.
2010. okt. 16. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy normálisan nevelt gyerek a két szülejét ugyan úgy szereti! Ahogy a szülőnek nem szabad(na) különbséget tenni a gyerekei között, úgy a gyerekeknél is valahogy így működik ez! Nyilván, van akinek többet köszönhet,jelenesetben ez édesanyád, és nem kell megkérni hogy ne szóljon rá,mert egy gyereket igenis nevelni kell.. ettől nem fogja kevésbé szeretni. Vagy netán az apját jobban. Egy "átlag, normális" család esetéről bezséltem most.

Más kérdés ha az apa agresszív, vagy teljességgel nemtörődöm,akkor valamilyen szinten a gyerek úgyis az anyját fogja jobban szeretni.

Még azt is hozzátenném,hogy valakinek dolgozni is kell, és így valamelyest érthető ha nem jut annyi idő a családra... hiszen értetek dolgozik,majd ha nagyobb lesz a pici, bölcsi v ovi,bármi, és édesanyád is dolgozni kezd, akkor biztosan több lesz az együtt töltött idő.

2010. okt. 16. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írod,az apuka eleget foglalkozik vele. Az természetes,hogy anyukáddal van többet. A legtöbb családban így van,sőt,az apuka csak este van otthon. A gyerek mégis mindkettőjüket szereti. Ha anyukád semmit nem tiltana meg a kishugodnak,akkor pár év múlva nagyon elrontott,kibírhatatlan gyerek lenne belőle. Bízd rá anyukádra,tudja ő,hogy mi a jó a picinek.
2010. okt. 16. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ahhoz kötődik jobban a kicsi,aki többet foglakozik vele. Jó, értem én, hogy kap tőle rosszat is, de az kell is, hiszen nevelni kell a gyerekeket. Nem szabad megengedni mindent csak azért, mert "jaj, nehogy megbántsam ezzel". Ha már nagyobb lesz, érzi majd, hogy ez volt a szükséges rossz. Hidd el, attól még szeretni fogja a kicsi az anyukádat. Persze, biztosan hiányzik neki az apukája is. Nálunk a férjem sokat foglakozik a 15 hónapos fiúnkkal, de ugyanúgy rászól ő is, ha valami nem ok. Nekem nagyon fura is lenne, a nem foglalkozna vele. Pedig ő is dolgozik. Szerintem inkább apukádat kellene jobb belátásra bírni, hiszen egy pici gyereknek nem elég az a pár perc. Szerintem anyukádon nagyon sok teher lehet...
2010. okt. 16. 21:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekünk nem vesz semmit, mindent anya vesz nekünk, ő csak magának vesz magára költ, mindig azt halljuk, hogy mneniy a rezsi, most is 130 ezret fizetett be csekken, ebből 30 volt a viz meg az áram...stb a többi az ő kocsija biztositása stb. ezt csak azért irom mert azt irta valaki, hogy anya nem keres. hát anya tart el bennünket, az meghogy a nevelőapám állandóan dolgozik, hát magárt csinálja mert nem költ ránk csak anya. és nem hiszem, hogy normális, hogy reggel8tól késő estig csinálja. mármint nem hiszem, hogy sajnálni kell,mert ezt scak az tudja csinálni aki nem tud meglenni meló nélkül. ugyhogy mi nem profitálunk belőle, hogy sokat dolgozik, anya fizet nekünk kaját, ruhát játékot, suli mindent.
2010. okt. 16. 21:41
 6/8 A kérdező kommentje:
na mindegy , csak azért érdekelt a válasz mert egy iskolatársam szülei most váltak el és az egyik gyerek a másik szülőhöz akart inkább menni, és szóval esezembe jutott, ha itthon is ez lenne a helyzet mi lesz mondjuk hogy ha már nagyobb lesz és apjához megy inkább. szóval az érdeket, hogy ha igy folyik az élet itthon akkkor előfordulhat e hogy mégis őt szereti jobban , mert anya tuti belehal ha igy lenne.
2010. okt. 16. 21:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor neked inkább a velőapáddal van gondod... Egy család tudod úgy működik, hogy a szülők a pénzt összedobják és abból a pénzből fizetik a fizetnivalót... 130 ezres rezsi nem kevés, azt is valakinek ki kell fizetnie.. Nem akarok kötözködni, de anyukád ha GYED-en van, ha GYES-en, egyedül nehezen tudna mindent abból állni... Szóval nem tudhatsz mindent a családi költségvetésről...
2010. okt. 16. 21:47
 8/8 A kérdező kommentje:
már ne is haragudj de tudm mit beszélek. anyának volt egy háza, azt eladta és akár mien rosszul is hangzik de a családi gyes ha elfogy megy a bankba és vesz ki és abból fizet nekünk mindet. ugyhogy tudom, hogy ki mit tesz le itthon az asztalra. nevelőapám magának vett kocsit, motort, ezenek fizeti a törlesztőt meg a biztositást meg a fenetudja miket, és igen 130ezerből 30 volt a családi rezsi a többi a saját hülyeségei.
2010. okt. 16. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!