Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ,,túlhallás" ha egy kisgyere...

A ,,túlhallás" ha egy kisgyereknèl fennáll mit lehet vele tenni? Ha a fülèszeten megállapitják mit tud tenni az orvos?

Figyelt kérdés

2023. aug. 28. 20:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Èrtem 10 es ,de miért van az ,hogy mâs kisebb gyerek nem fogja be ?

Amikor kisebb volt ő se csinàlta.

2023. aug. 28. 21:21
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szenzorosság is okozhat hasonlót. Van esetleg más dolog is, amire érzékenyen reagál?
2023. aug. 28. 21:22
 13/20 A kérdező kommentje:
12 semmi ok nélküli hiszti nincs csak ha valamit nem kap meg,ízekre szagokra nem érzékeny,talàn a nagyon erős napfény idegesíti ès a kezèvel szemellenzőzik
2023. aug. 28. 21:29
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

Felkapott téma lett a „túlhallás”, itt az ideje, hogy tisztázzuk a félreértéseket, és kizárólag szakmai alapon, tudományos megalapozottsággal beszéljünk a kérdésről.

Ehhez egy nemzetközileg is elismert szaktekintély segítségét kértük. Professzor Dr. Dr.h.c. Hacki Tamás, a Regensburgi Orvostudományi Egyetem egyetemi tanára, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára nyilatkozott az Acusticusnak.

Jó néhány évvel ezelőtt elterjedt a „túlhallás” fogalma Magyarországon. Hogyan került be ez a köztudatba?

Egy magyar orvoskolléga terjesztette el. Érdekes körülmények között, nem pontosan követhető mérési módszerekkel mért gyermekeknél az átlagos nulla decibelnél jobb csontvezetési értékeket. A diagnosztikából aztán levonta azt a következtetést, hogy ezek a gyermekek „túlhallásban” szenvednek. Az elméletre ráépült a speciális hallásmérés, amelyet néhány audiometriai cég felkarolt, továbbá egy tudományosan nem megalapozott, nem orvosi terápia, amely kihasználja a jóhiszemű, gyermekükért aggódó szülőket. Az üzleti kör itt be is zárult, a „diagnosztika” és a „terápia” pedig rohamtempóban elterjedt Magyarországon.

2023. aug. 28. 21:30
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én úgy tudtam, a túlhallás az, mikor valaki olyan frekvenciát is meghall, amit normál hallással már nem hallasz. És ez rontja a beszédészlelést, mivel zajként jelentkezik.

Mivel minden emberi érzékelés szórást mutat, valakinek jobb, másnak rosszabb, ez logikus is. Hogy tényleg akadályozza-e a beszédértést, az már nem nyilvánvaló.

2023. aug. 28. 21:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Nálunk szenzoros, főleg auditív ingerekre reagál túl. De nálunk pici korától ilyen.
2023. aug. 28. 21:49
 17/20 anonim ***** válasza:

11es kérdező,

Mert nem minden gyerek reagál egyformán. És gondolom már észrevetted, hogy a saját gyereked is változik, ahogy nő. A hangos zajoktól való ijedtség TÖK NORMÁLIS. A túlhallás NEM EZ.

2023. aug. 29. 06:52
 18/20 anonim ***** válasza:

[link]

#10, #17 voltam

2023. aug. 29. 07:00
 19/20 A kérdező kommentje:

17es köszönöm

Próbálom mindig megnyugtatni,hàl Istennek tènyleg ritka de a mentőautó 5 mèterre az nem problèma neki meg a kàvègèpünk nagyon hangos az se

2023. aug. 29. 07:05
 20/20 A kérdező kommentje:
Van olyan ,hogy hetekig nem làtom
2023. aug. 29. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!