Mennyi idő alatt fázik meg ilyenkor egy gyerek kint?
16 fok van Pesten, öcsém 8 éves, elmentünk gyalog a boltba rövid naci és póló volt csak rajta, mint ahogy itthon a lakásba. 300 méterre van a bolt, 4 perc gyalog oda és 4 vissza, de visszafele kocogtunk, szerintem annyi se volt. Anyáéktól egy hét zsebpénz megvonást kaptam, amiért kivittem alulöltözve a gyereket. Tényleg meg tud fázni ennyi idő alatt? Elküldtem forró zuhanyra meg főztem neki meleg teát is.
Tényleg hülyeség volt így visszatekintve nem kinézni milyen az idő, de mostmár én is aggódom, mert gyakran szokott náthás lenni.
nem...
a megfázás az nem a hidegtől van 40 fokban is simán meg lehet fázni :D
A nátha NEM a hidegtől van. Miért nem tudják ezt a mai szülők már legalább?
Vírus okozza. Főleg rhinovírus.
5!
De igen,"megfázna" 40 fokban is. Helyesen: elkapná a náthát 40 fokban is.
Semmi köze a hőmérséklethez. Ha arcon köhögi egy beteg gyerek/felnőtt, cseszheti a 40 fokot is.
6 Értem én, hogy összeolvastok minden baromságot a neten. De az, hogy gondolkodás nélkül magadeva is teszed az durva. Hanyszor faztal meg életedben hideg időben? És hányszor melegben? Én egyszer fáztam még júliusban, amikor a kedves párom letekerte a klímát 18 fokra miközben aludtam. Úgyhogy volt köze hozzá a hidegnek. A nathat, megfazast főleg rhinovirusok okozzák. A terjedesnek pedig olyan mértékben kedvez a hideg idő, hogy gyakorlatilag csak hideg időben lehet megfazni.
"Hidegben gyakrabban alakul ki felsőlégúti fertőzés, mivel ilyenkor az immunrendszer gyengül, a hidegnek kitett területek vérellátása romlik. Hideg levegőn tartózkodás során az orrnyálkahártya vérellátása is romlik, hőmérséklete is csökken, ami kedvez a vírusok szaporodásának."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!